Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Christofer Byström

Christofer Byström: Dotter med Sting

Eliot Sumner.
Foto: Anders Ylander

Jag gjorde en bisarr intervju med Nicolas Cages son.  Vi pratade om hans musik och jag var artig. I helgen kommer Stings dotter till Styrbord Babord. Henne gillar jag verkligen på riktigt.

En del människor spelar kalla och påstår att de inte bryr sig det minsta. Om världskändisar alltså. Men jag vågar påstå att alla på ett eller annat sätt blir lite starstrucked vid ett möte med en megastjärna. 

 Jag har bytt ett par ord med Bono, pratat med Bruce Springsteen och blivit nedbrottad av Robbie Williams livvakt för att jag stod för nära. I alla situationer har jag varit lugn. Det har varit jobbrelaterat. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tyckte det hela var lite häftigt. Såklart.  


För två år sedan gjorde jag en intervju med Hollywoodskådisen Nicolas Cages son Weston Coppola Cage (sug på det efternamnet en stund). Själva intervjun gjordes i vinkällaren på ett lyxhotell i Göteborg, och var kanske inte en av mina bästa intervjuer. 

 Allt var väldigt stelt vilket till stor del berodde på de vansinnigt fjantiga förberedelser en journalist måste göra innan man ska intervjua någon med kopplingar till Hollywood. Westons mamma var med som manager, och det var henne jag hade att göra med innan intervjun slutligen blev bokad.


 Varje fråga var hon tvungen att läsa igenom minst tre dagar innan. Därefter skickade hon nya frågor, så som hon ville att de skulle ställas. Vid själva intervjun blev vi placerade på varsin sida av ett stort ekbord. Kom ihåg att det här inte var Nicolas Cage, utan hans son som var i Sverige för att spela in en skiva med sitt relativt okända metalband. Det kändes liksom som om de försökte få mig att bli starstrucked av någon som inte var en stjärna.

 Jag var en aning sur, men försökte se proffsig ut och nickade artigt när han pratade om sin metal. 


 På lördag kommer supercoola och grymma artisten Eliot Sumner, alias I Blame Coco till Göteborg och lilla partybåten Styrbord Babord för ett dj-set. Hon är dotter till megastjärnan Sting. 

 Om hon är lika krånglig att få en intervju med vet jag inte. Men när det gäller henne behöver jag inte låtsas och vara artig. Hennes dansanta musik är magisk. För att inte tala om den egensinniga rösten. Den är bättre än hennes pappas, och gör att hon står på egna starka ben.

FAKTA

Mejl från läsare
Hej på dig! Jag håller med om att det var fler spökhistorier förr. Men jag älskar spökhistorier och berättar lagom läskiga för mina två barn ibland. Det uppskattar historierna och frågar efter dem ofta. Så jag för traditionen vidare i alla fall.
Jessica
Hej! Bra där Jessica. Läskig spänning kan vara oerhört härligt när man är barn.