Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Christofer Byström

Christofer Byström: Att Bob Dylan firas på Storan är värt att fira

Jag älskar många av Bob Dylans sånger och texter. Men att han nu fyller 70 år skiter jag i. Att hans födelsedag firas på Storan är däremot verkligen något att fira.

Han  är utan tvekan en av tidernas viktigaste namn - Bob Dylan (och då är  han inte ens född Bob Dylan utan Robert Allen Zimmerman). Både som  artist, kompositör, pionjär och textförfattare. Häromdagen fyllde gubben  70 år. Många firar det. 

 Jag vet inte hur många topp5-låtlistor jag har sett den här veckan på  Facebook. Men det är många. 

 Och han förtjänar naturligtvis att uppmärksammas. Bob Dylan har fyllt  miljoner sidor i den där boken som heter musikhistorien. 

 Vare sig han själv ville det eller inte, så har han genom åren påverkat rika som fattiga, kritiker som lekmän, kvinnor som män.

 Vare sig han vill eller inte, så är han en inspiratör för  mängder av livsstilar världen över. Musiker, politiskt intresserade,  författare med flera.


Men trots att han betytt oerhört mycket för den konstart som jag gillar  allra mest, nämligen musiken, så bryr jag mig inte alls om att han  fyller 70 år. Det känns oviktigt då han lär hålla på många år till.


Ändå tänker jag berätta hur du kan fira Bob Dylan om du är i Göteborg i  helgen. 

 Under namnet Dylan Celebration 70 firas gubben rejält under två  dagar på Storan. Det blir filmvisning, konstutställningar, konserter med  mera. Två husband står på scen, Ett på lördag och ett på söndag. 

 Gästerna som hyllar är många. 

 Namn som Ebba Forsberg, Daniel Gilbert,  Daniel Lemma, Anna Stadling, Kristofer Åström med flera. 

 Det ser utan tvekan ut att bli ett lyckat evenemang.

 Men mest credd får inte arrangörerna för att de firar Dylan, utan för  att de gör det i Storans lokaler. Stans kanske allra bästa lokal som  numera oftast är tom och död i väntan på nya fasta hyresgäster utnyttjas  nämligen fullt ut i helgen. Kristallsalongen, mäktiga teatersalongen  och klubbscenen används för en mängd nöjen. Både konst, klubb och  konsert. 

 Det är exakt såhär Storan ska användas.Tänk på det Higab.

FAKTA

Mejl från läsare:
Hej Christofer! Jag brukar läsa gå ut och tänkte därför fråga dig om en sak. Det är så att jag ska ha en massa vänner på besök helgen innan midsommar. Vi tänkte nog dra till någon klubb, någon somrig helst. Har du något förslag? Gärna inte avenyn. Tack och hej! Martina

Svar: Vill ni ha en somrig känsla och slippa Avenyn så finns M2 på Magasinsgatan. Min favorit. Annars öppnar till exempel innegården på Hamngatan och sommarhänget Port Du Soleil vid Packhuskajen snart.