Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christofer Byström: Anneli Hulthén spelar cykellåtar

Berusade regeringspolitiker på dansgolvet och häng på mörka tyska pubar efter stängningsdags är udda inslag i klubbvärlden. 

Anneli Hulthén som dj är inte heller helt vanligt. 

Men intressant.

Glassplitter, upptempopop, vakter med öronsnäckor, tjo och tjim när bästa låten dyker upp på dansgolvet, och överstressade bartenders som trots att de är nära att klappa ihop ändå känner sig tvungna att styla genom att kort jonglera med en flaska och sedan blinka lite snabbt med ena ögat för att visa hur enkelt allt är.

 Det är så här många utekvällar ser ut. Både på gott och ont. Vissa sticker ut, men i slutändan av kvällen är det trots musikval och klientel mycket som är likadant på ett uteställe. Därför är det extra roligt när något udda och oväntat dyker upp.


Jag minns särskilt en kväll i en liten tysk sydstad. Vännerna och jag blev nekade att komma in av en vakt med öronsnäcka på ett ställe i centrum, där alla sjöng med till landsplågan Scooter. I stället hamnade vi i en källartrappa som ledden till bakdörren på en pub. Där fick vi vänta bakom ett draperi tills efter stängning.

 06.00 blev vi insläppta i en liten mörk och stängd publokal med täckta fönster. I lokalen hängde folk vid borden som på vilken öppen pub som helst. Bakom disken stod en stor man i tysk mustasch och serverade öl. För oss var detta en sjukt udda utekväll som vi aldrig glömmer.

 Andra gånger som udda klubbinslag har gjort min kväll har varit när överförfriskade medelålders riksdags- & regeringspolitiker har gått loss på dansgolvet. Mest kul av den anledningen att det just är väldigt sällsynt och udda att se dem i den situationen.

 I en sådan situation har jag aldrig sett kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén. Men vill man se henne ute i vimlet i helgen så finns chansen. I kväll gästar hon klubben Cykelsamba på Kontiki för att peppa cyklister och agera dj. Jo, under den tidigare delen av kvällen ska hon spela sina bästa cykellåtar.

 Udda? Ja, men klart intressant.

FAKTA

Mejl från läsare:
Fast det gamla gardet av folk som i dag tillhör Göteborgs poptopp hänger knappast på Svanen längre.
/O

Svar: Nej, men det är ju ganska ointressant egentligen. Poängen är ju att Svanen lyckats förvalta torsdagskvällarna för de nya generationerna mycket väl.
/Christofer