Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Christer El-Mochantaf

Följ Dagens Göteborgare med oss på Instagram

Följ @gtjustnu på Instagram, du också!
Christer El-Mochantaf, chefredaktör på GT.
Foto: HANNA BRUNLÖF
På Instagram får du senaste nytt och berörande historier medan du scrollar igenom dina flöden.

Möt Dagens Göteborgare. 

På GT:s Instagram får du varje dag en inblick i livet för en ny, slumpmässigt utvald göteborgare. 

En bit av verkligheten som hela tiden pågår omkring oss. 

För människor har i alla tider försökt fly just den där verkligheten. Hitta de alternativa historierna och komma bort från sanningen en stund. Böcker, film, musik, teater – allt som kan hänföra och hypnotisera oss, historier som alltid slutar gott. 

Men verkligheten är – faktiskt – ofta bra nog. 

När Sara och Monica i Borås räddar en femåring från att drunkna, är det ingen regissör som står i bakgrunden och skriker vad som ska hända. 

Det är ett ögonblick ur verkligheten, ett vardagsdrama med gott slut, som vi får vara del av.  

När Jan-Eriks försvunna katt efter 15 år behagar att dyka upp vid dörren igen, är det ingen fiktion.  

Det är ett nytt exempel på verklighet. Men med samma goda slut. 

När 81-åriga Anita trotsar alla normer och dyker upp på Summerburst bland tonåringar och 20-åringar, är det ett bevis på att livet kan bejakas i hundra tusentals olika former. 

Verkligheten. 

Därför är det viktigt att de här historierna går att hitta GT, att vi identifierar dem och levererar dem till er. Sida vid sida av viktiga granskningar om IS-resenärer, eller skildringarna som förklarar hur någon blir en mördare. Eller för all del, senaste nytt om gasläckan som fått ett trettiotal personer att söka vård i Västsverige. 

Just nu kan du på GT:s Instagram möta Göteborgarna som i farten stannar och ger oss en snabb inblick i sina drömmar, tankar eller eftermiddagsplaner. Emma som just tagit examen och berättar om sin dröm. Eller Emil som en dag vill bli skådespelare – helst i en film med Gary Oldman. 

En liten bit ofiltrerad verklighet, en inblick i en annan människas liv, sprungen ur den urgamla enkätmetoden. Vi behöver inte alltid fly verkligheten för att hitta historierna. 

Välkommen att följa oss här, du också.