Lasse Kronér på plats bredvid varvet med sina vänner. Foto: Robin Aron
Lasse Kronér på plats bredvid varvet med sina vänner. Foto: Robin Aron

Kronérs pik till Hysén:
"Får du kamma dig"

Publicerad

Vissa hade väntat i flera timmar.

När de första löparna sprang upp för Avenyn möttes det av ett enormt jubel på ett soldränkt Götaplatsen.

– Jag sitter på bästa platsen på jorden just nu, säger åskådaren Lasse Kronér.

Trots tusentals personer på Avenyn rådde en tyst förväntan längs Göteborgs soldränkta paradgata Avenyn i väntan på de första löparna.

Plötsligt stormade sedan flera mc-poliser upp mot Götaplatsen samtidigt som smattret från tävlingshelikoptern dundrade i skyn.

"Helt sanslöst"

Sedan kom det stora jublet: I ensamt majestät förvandlades Avenyn till en Eriksgata för Richard Mengich när han med sina spänstiga ben utökade sitt avstånd meter för meter på sina konkurrenter upp mot Götaplatsen.

– Sicket steg. Jag hade inte hängt med i det tempot han hade här i 10 meter. Det är helt sanslöst, säger Lasse Kronér.

Med ett sällskap på runt tio personer satt Göteborgsprofilen längst upp på Götaplatsen med ett bord fullt av drinkar.

– Jag sitter på bästa platsen på jorden just nu, det är helt underbart, säger Lassé Kroner.

Hånet mot Hysén

I framtiden kan det bli han själv som får ta emot folkets jubel under Göteborgs stora löparfest.

– Jag har faktiskt aldrig sprungit varvet, men det finns en skiss och det hade nog inte varit omöjligt.

Nä kan Glenn Hysén så kan väl du?

– Skämtar du eller, nu får du kamma dig, Glenn sprang ju inte ens när han spelade fotboll, så det var ingen bra jämförelse, skämtar Lasse Kronér.

GT har tidigare skrivit om att Glenn Hysén ställer upp i Göteborgsvarvet – trots att han inte har tränat inför loppet.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER