Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kronérs hårda attack mot Donald Trump

Programledaren Lasse Kronér är upprörd över det amerikanska presidentvalet. Foto: LENNART REHNMAN
Donald Trump blir USAs näste president. Foto: SHAWN THEW / EPA / TT
"Den där tomten jag köpte på månen kanske inte va en så dum investering ändå", skriver Lasse Kronér på Twitter.

Tidigt i morse stod det klart: Donald Trump blir USA:s näste president.

Nu går den folkkäre profilen Lasse Kronér till hårt angrepp mot Trump. 

"Den där tomten jag köpte på månen kanske inte va så dum ändå", twittrar Kronér. 

Till GT säger han: 

– Hur tänker de unga när vår generation har röstat fram en gubbe som säger "grab them by the pussy"?

Många höll andan och så även Lasse Kronér. Rösterna är räknade och programledaren kan inte för sitt liv förstå hur Donald Trump kunde väljas till president. 

– Det är ju bara att konstatera att vi är totalt dumma i huvudet, säger Lasse Kronér, som befinner sig utomlands för tillfället.

"Inte klokt"

Lasse Kronér följde valvakan från internationella tv-kanaler för att hålla sig så uppdaterad som möjligt. Efter 30 minuters sömn var det en uppgiven och förbannad man som i morse mötte dagen – och twittrade.

– Jag minns när Trump berättade att han skulle ställa upp som republikanernas kandidat och man bara skrattade. Och helt plötsligt sitter vi här, säger han.

– Så jag twittrade att man kanske skulle flytta till månen. Jag har faktiskt en tomt där som jag fick i bröllopspresent för tusen år sedan.

En hel generation står till skuld

Mitt i sorgen över valresultatet ser Lasse Kronér en glimta av ljus i dagens ungdom.

– Har man någonsin varit intresserad av politik eller medmänsklighet så är det här helt upp åt väggarna. Det visar ju bara vilket Kalle Anka-land det där är. Men vi ska komma ihåg att de unga väljarna valde Clinton och det är ju extremt positivt.

– Vår generation är jäkligt mossig och det är vi som har valt Trump, säger han. Jag tänker på alla fantastiska unga kvinnor och män som verkligen brinner för självklara frågor som jämställdhet. Hur tänker de när vår generation har röstat fram en gubbe som säger "grab them by the pussy"? säger Lasse Kronér.

Ett samhällsproblem

Lasse Kronér vill i hetsen kring det amerikanska valet poängtera att Donald Trump är ett symptom på ett globalt samhällsproblem. 

– I Sverige har vi Sverigedemokraterna som jag ser som en fullständig katastrof att de ens finns. Klimatet har ju blivit hårdare även här och nu höjer vi inte ens på ögonbrynen när det skjuts på Frölunda torg. Det här är en skam mot nästa generation och det här får vi, min generation, ta på oss, säger Lasse Kronér.

Glöm inte att följa GT på Facebook och Twitter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!