Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krogprofilerna döms – våldtog skolflickor

Festfixaren Bardiya Pajouhi har dömts till mångårigt fängelsestraff, men nekar själv till anklagelserna.
Foto: ROBIN ARON
Dömde Navid Atlassis fem krogar i centrala Göteborg har förlorat alkoholtillstånden.
Foto: PER WISSING
I den lyxbetonade vindsvåningen alldeles intill Avenyn våldtogs två 16-åriga tjejer grovt av krögare Navid Atlassi och Bardiya Pajouhi, enligt tingsrätten.
Foto: Polisen

På två olika kontinenter drogade, smygfilmade och våldtog han utslagna kvinnor.

Själv, i en intervju med GT, har festfixaren Bardiya Pajouhi slagit ifrån sig alla anklagelser.

– Man kan inte döma någon för våldtäkt bara för att man ser en tjej ligga och blunda på en bild, har han sagt.

Nu dömer hovrätten honom till nio års fängelse och Göteborgskrögaren Navid Atlassi till fängelse i sex år.

Det var en natt i mars 2012, i den framgångsrike Göteborgskrögaren Navid Atlassis våning i närheten av Avenyn. Det var där "rundan runt Avenyn" slutade för två 16-åriga tjejer.

De hade tidigare på kvällen mött festfixaren Bardiya Pajouhi i dörren till populära Avenykrogen El Corazon. Han hjälpte dem förbi vakterna och bjöd sedan, tillsammans med krogens ägare Navid Atlassi, dem på drinkar. Flickorna dansade på dansgolvet, på uppmaning av männen.


LÄS MER: De våldtog och drogade unga skolflickor


De ska ha gått vidare och börjat känna sig mer och mer påverkade.

I Navid Atlassis våning bjöds de på champagne och frukt och enligt förundersökningen lämnade krögaren och festfixaren över varsin lina kokain till tjejerna. De lyssnade på Justin Timberlakes låtar.

Navid Atlassis våning vid Avenyn.
Foto: Polisen

Spelades in i smyg

I förhören berättar en av tjejerna att det nästa hon minns är att hon ligger i sängen. Naken. Med Bardiya Pajouhi och Navid Atlassi.

"Jag minns att min kropp och min hjärna inte samarbetar ... Att jag försöker röra mig men att det inte går", beskriver tjejen enligt förundersökningen.

Morgonen därpå fick de båda 16-åringarna syn på en Ipad vid tv:n. En av dem berättar i förhören att hon frös till is när hon fick en känsla av att de blivit inspelade eller fotograferade. Att han filmade är någonting som Navid Atlassi har medgett. Men han trodde att de var äldre än 16 år, har han sagt till GT.

El Corazon, ev av Navid Atlassis fem Göteborgskrogar.
Foto: NORA LOREK

– Det är inget jag är stolt över. Absolut inte. Jag bad dem om ursäkt för det i tingsrätten. Jag var singel och tyckte det var en rolig grej att filma. Jag skäms över det. Men å andra sidan med facit i hand är det ju bra att vi har filmat så man kan se att tjejerna är med i det hela, säger Navid Atlassi.


LÄS MER: Bakslag för de dömda krogvåldtäktsmännen


Göteborgs tingsrätt menade att han och Bardiya Pajouhi utsatt tjejerna för grova våldtäkter i den fabulösa våningen i centrala Göteborg den natten. För det, samt för ringa narkotikabrott, dömdes Navid Atlassi mot sitt nekande till sex års fängelse.

Hittade 41 000 bilder

För Bardiya Pajouhi var det här bara en i raden av övergrepp han fälldes för. Polisen inledde sin utredning mot honom först fyra år senare, i mars 2016, sedan en kvinna anmält att hon blivit våldtagen i en lägenhet på Södra vägen i Göteborg efter en krogkväll på Avenyn.

– Det var väldigt avgörande för att komma fram i den här utredningen, säger åklagaren Jim Westerberg.

I en lånad lyxvilla i Beverly Hills bjöds två unga kvinnor på efterfest. Bardiya Pajouhi ställde sig själv bakom baren och serverade sprit i shotsglas. Senare våldtogs en av kvinnorna inför en rullande kamera, enligt tingsrätten.

Polisen tog in Bardiya Pajouhi och i hans Iphone hittade de 41 000 bilder och 1 700 filmer.

– Tyvärr finns det mycket sex på min mobil, sa han när polisen frågade honom vad som fanns i telefonen.

Ett mödosamt utredningsarbete tog vid och med hjälp av filmerna och bilderna ansåg sig kammaråklagaren Jim Westerlund kunna binda festfixaren till flera övergrepp i Göteborg och i lyxdistrikten i Beverly Hills i Los Angeles.

– Har han haft en möjlighet att utnyttja flickor när de inte kan värja sig så gör han det. Det har vi sett otaliga gånger, säger Jim Westerberg.

Dömdes till nio års fängelse

Tingsrätten dömde Bardiya Pajouhi för totalt sex våldtäkter, varav två ansågs vara grova. Dessutom dömdes han för två fall av sexuellt tvång. Det antalet våldtäkter är fler än vad Hagamannen dömdes för under sin ökända våldtäktsserie.


LÄS MER: Våldtäktsmannens egna sexfilmer blev hans fall


Straffet: Nio års fängelse.

Han har erkänt kränkande fotografering i några fall, men nekar precis som Navid Atlassi till att ha begått några våldtäkter.

– Man kan inte döma någon för våldtäkt bara för att man ser en tjej ligga och blunda på en bild, har Bardiya Pajouhi sagt till GT, i en intervju inifrån häktet.

"En kompis hus", sa Bardiya Pajouhi till tjejerna och visade kvinnorna in i en lyxigt möblerad bardel med stora fåtöljer och soffor.

Hovrättens dom föll

Så väl krögaren och festfixaren överklagade till hovrätten för västra Sverige. Där väntade en ny rättegång och när den var över ytterligare några veckors väntan på domarna

Den kom under onsdagsförmiddagen.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom.

"Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten när det gäller vad som är bevisat i målet och fastställer tingsrättens fällande dom. Hovrätten fastställer också de straff som tingsrätten dömde ut", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Jim Westerberg är tillfreds med domen.

– Vi är nöjda som helhet. Det är glädjande att de har delat vår syn kring vad man ser på filmerna och bilderna. Det är skönt att det är över nu. Det var precis ett år sedan det kom upp och det har varit särskilt tufft för polisen. Enheten för grova brott har varit väldigt ansträngda och det har funnits ganska lite resurser. Det är en utredare som har fått dra ett stort lass, säger åklagaren.

GT har utan framgång försökt nå de dömda männens advokater.

Lyxvillan i Beverly Hills.