En bil lade sig på sidan utanför köpcentrumet Nordstan i Göteborg. Foto: Anders Frick
En bil lade sig på sidan utanför köpcentrumet Nordstan i Göteborg. Foto: Anders Frick

Krasch med taxi vid Nordstan – bil välte

Publicerad

En bil och en taxi har kraschat utanför Nordstan i Göteborg.

– Det var en kraftig smäll. Ena bilen låg på sidan, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten.

Två personer har förts med ambulans till sjukhus, enligt SOS Alarm.

Räddningstjänsten fick larm om olyckan klockan 09.15. Två bilar har krockat utanför Nordstan i centrala Göteborg.

– När vi kom fram var det ingen kvar i fordonen. Det hade varit en kraftig smäll. Ena bilen låg på sidan och krockkuddarna hade löst ut, uppger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör.

Det ena fordonet ska ha varit en taxi, enligt polis.

Två till sjukhus

Enligt Sofie Schmidt på SOS Alarm är två personer lastade i ambulans och ska föras till sjukhus.

– Den ena ska ha haft smärtor i nacke och mellan skuldrorna och den andra ska ha haft ont i nacke och rygg, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Olyckan påverkade morgontrafiken i Göteborg.Foto: Anders Frick

Ena föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

Det var begränsad framkomlighet på platsen i samband med olyckan, men strax före klockan tio på förmiddagen rullade trafiken obehindrat igen.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER