Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiserad SD-duo får fortsätta efter krismöte

Tolv av de tretton närvarande sverigedemokraterna gav sitt stöd till Patrik Ehn och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt skriver Expo Idag. Foto: Sven Lindwall

Patrik Ehn (SD) riskerar uteslutning men får stöd av regiongruppen.

Men gruppen är inte enig.

- Jag kommer inte skriva under det yttrande som formulerades i går, säger Hanna Wigh som sitter i Västra Götalands regiongrupp till Expo Idag.

GT har tidigare skrivit om att Patrik Ehn (SD) riskerar uteslutning. Han är partiets gruppledare i Västra Götalandsregionen och Göteborgs kommunfullmäktige och anklagas av partiets medlemsutskott för att ha "ideologiskt avvikande åsikter".

Uteslutningsärendet gäller även Patrik Ehns politiske sekreterare Daniel Rondslätt som anklagas för att ha uttalat sig "nedsättande om andra" och väckt "negativ medial publicitet".

På torsdagen höll SD:s Västra Götalandsgrupp ett blixtinkallat krismöte. Där enades en majoritet om att stöda både Ehn och Rondslätt. Tolv av de tretton närvarande sverigedemokraterna gav sitt stöd skriver Expo Idag.

Åsikterna går isär

Men Jimmie Stranne, regionpolitiker för Sverigedemokraterna i Västra Götaland reserverade sig.

- Jag menar att Ehn är en belastning för partiet om medlemsutskottet på ett grundligt och objektivt sätt kan peka på de ideologiska avvikelser som han anklagas för. Då kan han inte fortsätta som företrädare för partiet, säger Stranne enligt Expo Idag.

Patrik Ehn har själv sagt att han är övertygad om att han kommer få sitta kvar på sin position.

När GT på tisdagskvällen pratade med Patrik Ehn ville han inte gå in på exakt vad uteslutningsärendet handlar om.

- Jag har ju fått ett antal anklagelsepunkter om ideologiska avvikelser som är ogrundade, men jag tänker ändå svara på dem. Jag har till fredag på mig. Men svaren kommer jag inte att delge dig nu, sa Patrik Ehn till GT på tisdagen.

"Kommer inte skriva under"

När det gäller Daniel Rondslätt så har Jimmie Stranne en bestämd uppfattning.

– Jag vänder mig mot hans framträdanden i fullmäktigesammanhang, som är olämpliga. Han har kanske förbättrat sig lite det senaste året men han agerar lätt i affekt och det gör det svårt att känna sig avslappnad. Det kommer att bli en del i mitt yttrande. Hans sätt att föra sig är inte värdigt en politiker, säger Stranne till Expo Idag.

Hanna Wigh sitter i Västra Götalands regiongrupp men är också med i partistyrelsen. Hon var inte med på krismötet men säger till Expo Idag att hon inte ställer sig bakom gruppens yttrande.

- Jag kommer inte skriva under det yttrande som formulerades i går. Det är enda jag har att säga i det här ärendet. Anledningen klargör jag enbart för partiet, säger Wigh till Expo Idag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!