Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot P4-chefen – efter grova skämten

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Grova skämt under ”Vi i femman”-finalen i P4 Väst hördes rakt ut till barnen.

Bland annat ska det ha pratats om att skjuta heroin, sex och vapen mot huvudet, skriver Bohusläningen.

P4-chefen, som också var domare, har bett om ursäkt – men tycker det hela är överdrivet.

Det hela inträffade under områdesfinalen i ”Vi i femman” mellan Ljungskileskolan och Bokenäs skola.

När mikrofonerna fortfarande var på ska programledaren och domaren – som också är P4 Västs kanalchef – ha dragit grova skämt som hördes ut till Ljungskileklassens elever.

Enligt anklagelserna handlade skämten om att skjuta heroin, sexmästare och om att hålla en pistol mot huvudet. 

”Inte acceptabel jargong”

– Det är inte en acceptabel jargong. Vi hade aldrig pratat så på vår arbetsplats, säger Malin Cornwall, rektor för årskurs 4-6 på Ljungskileskolan, till Bohusläningen.

De ska också, så att barnen hörde, ha uttryckt något i stil med att ”Bokenäs kommer att sopa skiten ur Ljungskileskolan” samt nedvärderat en lärare, uppger rektorn för tidningen.

Läraren till klassen från Ljungskileskolan uppger för Bohusläningen:

– Programledaren och domaren sitter och skojar i pausen om droger, att skjuta heroin och pratar om sexmästare. De pratar om att hålla en pistol mot ett huvud och skjuta, säger läraren till Bohusläningen.

Kanalchefen: ”Uppförstorat”

Peter Sundblad, P4 Västs kanalchef, säger i ett inslag till sin egen radiokanal att han ber om ursäkt för det inträffade och att det aldrig ska hända igen.

Men han tillägger också:

– Vi har inte på något sätt förklenat eller nedvärderat någon, utan det som sades i studion som givetvis inte var lämpat att gå ut skulle ju inte gå ut till någon annan än oss själva. Det var kommentarer oss emellan kring en situation. Jag tycker att situationen har blivit uppförstorad. Ja, det tycker jag nog, säger han till P4 Väst.

Till Bohusläningen säger han att det var internskämt och att det handlade om att lätta upp den stressiga situationen.

– Jag vet inte om det är rätt att kalla jargongen förlegad, men ja, den är drastisk och i one-liner-format. Vi har högt i tak men om det blir opassande är det givetvis mitt ansvar att dra en gräns, säger Peter Sundblad till tidningen.

Här är måndagens största nyheter i Expressen TV

Här är måndagens största nyheter i Expressen TV