Runt 51 miljoner kronor i biljettintäkter kan det sluta på för Way out west om det blir slutsålt även detta år under Sveriges kanske mest framgångsrika festival.
Tre storavhopp
Det efter tre stora avhopp - The Roots, Solange och Azealia Banks.
Och arrangören räknar med 27 000 besökare när festivalen drar i gång för sjunde året.
- Jag antar att det beror på att vi säljer så bra och så tidigt, säger Joel Borg.
De har gått med vinst varje år - och räknar med detsamma för 2013. För tillfället håller man på att göra klart det sista på festivalområdet.
- Vi bygger ju en liten stad här, så det är bra att det inte går åt andra hållet, säger Joel Borg.
- Men vi är väldigt ödmjuka inför det faktum att vi har sålt slut varje år. Vi försöker att inte tänka på att det har gått så bra, utan att varje år är ett nytt år.
Det tror han är en av anledningarna till att Way out west står sig.
- Jag tror att om vi hela tiden står på tårna och kommer med nya grejer så återvänder publiken för att se vad som händer.
"En slags partyhelg"
Artistbokningarna, läget i Slottsskogen i centrala Göteborg och ett arbete som pågår året runt med festivalplaneringen ligger också bakom succéerna, tror Joel Borg.
Och han får medhåll från ett par av festivalens bokningar.
- Kombinationen av nya intressanta bokningar tillsammans med stora högkvalitativa dragplåster och att festivalen ligger bekvämt i Sveriges näst största stad är nog de främsta anledningarna till att det säljer ut. Sedan tror jag också att många har Way out west som en slags sista partyhelg på sommaren innan de återgår till jobb/skola och höstens oundvikliga intåg, skriver bandet Johnossi i ett mejl till GT.
- De har en bra spridning på banden - alltifrån elektroniskt till rock. Jag har många olika vänner, där vissa älskar den och vissa tycker att den är pretentiös och skitnödig. Men det ska finnas något för alla, säger Axel Sjöberg, trummis i Göteborgsbandet Graveyard.
Kritiseras för ojämställdhet
Men samtidigt kritiseras Way out west för den ojämna könsfördelningen bland artisterna.
Enligt föreningen Jämställd festivals beräkningar är det 73 procent mansdominerade akter under Way out west.
- Det är en väldigt dålig siffra. Det är faktiskt bättre än vad de hade förra året, men det är fortfarande en väldigt skev könsfördelning, säger Kristina Wicksell, pressansvarig för Jämställd festival.
"Finns massor att göra"
Hon menar samtidigt att Way Out West inte är unik - den är snarare rätt typisk för svenska festivaler. Med två undantag - Lugers Stockholm Music and Arts och Popaganda, där den senare bokade helt jämställt i år.
- Det finns massor att göra. Man kan för det första börja med att skriva en slags policy eller en målsättning. Och det finns mycket hjälp att få om man känner att man inte kan hantera det själv. Sedan kan man alltid be sina besökare om hjälp att tipsa om kvinnodominerade akter som de vill se, säger Kristina Wicksell.
"Går alltid att bli bättre"
Axel Sjöberg i Graveyard instämmer.
- Se till att det finns något att boka. Man måste börja tidigt i replokaler och i skolor. Det går att till exempel lägga överskottet på verksamheter som Popkollo. Om utbudet inte finns så får man hjälpa till att skapa det, säger han.
- Man måste försöka ta sitt ansvar och visa att det finns mycket bra band med tjejer för att peppa andra tjejer.
Way out west själva menar att man fokuserar mycket på jämställdheten, med föreläsningar och arrangemang under festivalen.
- Sedan kan vi ändå jobba med den faktiska könsfördelningen på scen - det går alltid att göra bättre. Man får försöka göra det bättre än hur samhället faktiskt ser ut, säger Joel Borg.