Kritik mot Lisebergsrestaurang – ung pojke blev kraftigt sjuk

Efter händelsen bedömer Miljöförvaltningen att restaurangen inte hanterar livsmedel på ett säkert sätt.
Foto: Google maps
Julia Vasilis är informationschef på Liseberg, hon menar att händelsen är jätteolycklig.

Miljöförvaltningen anmäler Stjärnornas krog på Lisberg för brister i livsmedelshantering.

Anledning är att en ung pojke blev kraftigt sjuk efter att ha fått i sig gluten på grund av ett misstag i restaurangköket.

– Jag ser det här som väldigt allvarligt, säger Ivar Evertsson, livsmedelsinspektör på Miljöförvaltningen.

Fredagen den 26 oktober gjorde Miljöförvaltningen ett kontrollbesök på Stjärnornas krog på Liseberg. Detta då en ung pojke fått i sig en bit cheese cake som inte var glutenfri, fast att det glutenfria alternativet hade beställts. 

– Det var en liten pojke och han mådde väldigt dåligt efteråt, säger Ivar Evertsson. 

Efter händelsen bedömer Miljöförvaltningen att restaurangen inte hanterar livsmedel på ett säkert sätt och inte uppfyller lagstiftningens krav på säkra livsmedel.

– Jag ser det här som väldigt allvarligt. Det är inte bra att jobbet sköttes så dåligt att en liten pojke blev sjuk. Nu ser Stjärnornas krog över sin verksamhet, säger Ivar Evertsson. 

Miljöförvaltningen menar att det är väldigt allvarligt att kommunikationen mellan kök och servering inte fungerar. De bedömer att Stjärnornas krog måste se över rutinerna för hantering av allergiframkallande livsmedel och bemanning. 

"Vi är människor, inte robotar"

Julia Vasilis är informationschef på Liseberg, hon menar att händelsen är väldigt tråkig. 

– Det är jätteolyckligt. I grunden har vi bra rutiner för livsmedelshantering men det är klart att vi kan begå misstag, vi är människor och inte robotar, säger Julia Vasilis. 

Hon säger att restaurangen tar kritiken seriöst och att ett nytt och internt samarbete har startat.

–  Vi har infört gemensamma genomgångar där servitris och kök kan samlas och prata. Det är viktigt att skapa dialog. 

Julia Vasilis säger att hon upplever restaurangmiljön på Stjärnornas krog som stressig. och att det inte är första gången som ett misstag begås.

– Precis som de flesta restauranger är arbetsmiljön ganska stressig. Och visst har det väl hänt liknande saker tidigare men det har jag svårt att uttala mig om, säger hon.