Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisande mediejättens nya besked: "Vi är överens"

Krisande mediejätten Stampen har kommit överens med bankerna om ett nytt avtal.

– Det känns underbart. Det är en milstolpe som bäddar för att vi snart kan komma i mål med en nyemission, säger Martin Alsander, Stampens koncernchef. 

Mediebolaget Stampen meddelar på onsdagen att rekonstruktionen för koncernen nu är avslutad, sedan berörda tingsrätter godkänt ansökningarna om utträde ur företagsrekonstruktionen.

Stampen har också kommit överens med bankerna om ramarna för ett nytt bankavtal.

Klart före jul

– De stora frågorna är avklarade, och nu återstår själva avtalsskrivandet innan vi kan gå vidare med en nyemission, säger koncernchefen Martin Alsander och fortsätter:

– Min målbild är att vi ska vara klara med detta före jul.

Han vill ännu inte säga vilka de aktuella finansiärerna är.

– Vi avvaktar med det av respekt för processen. Men det är en grupp av västsvenska investerare, konstaterar han.

"Är väldigt stort"

Martin Alsander är mycket nöjd med principöverenskommelsen med bankerna.

– Allt vi har gjort de här två åren har syftat till att  återskapa ett finansiellt förtroende i banksystemet och få ett nytt avtal. Det här är väldigt stort och bäddar för att vi kan komma hela vägen i mål med nyemissionen. När det är klart kommer vi kunna betrakta arbetet som avslutat med att rekonstruera Stampen, säger han.