Wilmas mamma: Jag ger aldrig upp hoppet

Hör henne berätta om sorgen: ”Så länge benen bär kommer jag fortsätta”.
Snart ett år har gått sedan Wilma Andersson, 17, mördades. Men än har kvarlevorna efter Wilma inte hittats.
Foto: EFTERLYST / TV3
För ”Efterlyst” i TV3 berättar Wilmas mamma, Linda Andersson, att hon inte tänker ge upp hoppet om att hitta sin dotter.
Foto: Efterlyst i TV3. / Efterlyst i TV3.
Wilma Andersson.

Snart ett år har gått sedan Wilma Andersson, 17, mördades i Uddevalla.

Men hennes kropp är fortfarande försvunnen.

– Jag kommer aldrig att ge upp om att hitta Wilma. Så länge benen bär kommer jag att fortsätta, säger Wilmas mamma Linda Andersson i kvällens ”Efterlyst” i TV3.

På fredag faller hovrättens dom mot Wilmas expojkvän Tishko Ahmed.

I november i fjol försvann Wilma Andersson, 17, från Uddevalla spårlöst.

En stor sökinsats som engagerade hela staden och landet påbörjades. Efter några dagar riktades misstankarna mot Wilmas expojkvän Tishko Ahmed, 23.

I hans lägenhet fann polis bland annat blodspår av Wilma Andersson och även, skulle det visa sig, hennes huvud i en resväska i en garderob.

Tishko Ahmed dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mordet på Wilma. Ahmed förnekar brott och under morgondagen, fredag, faller hovrättens dom.

Tishko Ahmed är dömd till livstidsfängelse för mordet på Wilma Andersson. Han har överklagat domen till hovrätten, och domen avgörs på fredag.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jobbigt att behöva se han”

Wilmas mamma, Linda Andersson, var på plats i rättssalen, även under hovrättsförhandlingen.

– Det var fruktansvärt jobbigt att behöva se han efter det som har kommit fram som han har gjort. Att han har levt ihop med våran dotter, syster och var så iskall... Det förstår jag inte, säger Linda Andersson i kvällens ”Efterlyst”.

Wilma Anderssons kropp har ännu inte hittats. 

Förra veckan höll familjen en minnesstund för Wilma i Herrestads kyrka i Uddevalla, och veckan innan hovrättsförhandlingarna startade höll familjen en stillsam begravning.

– Jag hoppades på ett svar (från Tishko Ahmed red. anm.). Var resten av Wilma är någonstans. Men det fick jag inte. Ibland tänker jag att vi aldrig får ett svar, utan att vi är tvungna att leta själva i stället, säger Linda Andersson till ”Efterlyst”.

Ger inte upp hoppet

Nu har det snart gått ett år sedan Wilma Andersson mördades. Familjen fortsätter att leta efter henne tillsammans med frivilligorganisationer.

Wilma Andersson.
Foto: Efterlyst / TV3

– Hjärtat börjar dunka och det bara skakar, så är det varenda gång du ser någonting som inte hör till naturen och det finns en möjlighet. Jag tänker att om jag skulle hitta Wilma eller kvarlevorna efter Wilma så ramlar man ihop, säger Linda Andersson till ”Efterlyst”. 

Linda Andersson berättar i ”Efterlyst” att hon inte kommer att ge upp sökandet.

– Jag kommer aldrig att ge upp om att hitta Wilma. Så länge benen bär, och det gör de inte alla dagar, men när de gör det kommer jag att fortsätta, säger Linda Andersson till ”Efterlyst”.

”Efterlyst” sänds torsdagar klockan 20.00 på TV3 och Viafree.


23-årige Tishko Ahmed har dömts till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson.