Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vaktmästarnas ilska: Ungdomarna förstör

”Sporty friday” är en barn- och ungdomsverksamhet som arrangeras varannan vecka på Lextorp i Trollhättan. Foto: HENRIK JANSSON

”Sporty friday” är en barn- och ungdomsverksamhet som arrangeras varannan vecka på Lextorp i Trollhättan. 

Vaktmästare har flera gånger slagit larm, visar incidentrapporter som Ttela tagit fram.

”Vi har Sporty Friday 2 gånger i månaden och det är KATASTROF VARJE GÅNG” står det i en av rapporterna. 

På Granngårdens motionscentrum på Lextorp i Trollhättan anordnas varannan fredag ett event som heter ”Sporty friday”.

Under fredagskvällarna är barn och ungdomar välkomna att testa på olika sporter. 

Flera vaktmästare har vid ett antal tillfällen larmat om att situationen under ”Sporty friday” är helt ohållbar, skriver Ttela

Det handlar om 13 stycken rapporter om incidenter och tillbud under de senaste två åren som tidningen har begärt ut.

I rapporterna står det om bråk, slagsmål, olika former av skadegörelse, hot och att vissa av besökarna inte utövar några sporter utan springer runt och gapar.

Polisbil vandaliserade

”Vi har Sporty Friday 2 gånger i månaden och det är KATASTROF VARJE GÅNG. Kränkningar; slagsmål, spottande på golv och väggar, dålig attityd på besökarna. Ledarna har ingen kontroll på ungdomarna, grejer som förstörs varje gång!! Denna gång var det sönderslagen dörr, sopskyffel avbruten. En verksamhet som inte funkar” står det i en rapport.

I en annan står det om en polisbil som vandaliserats:

”Dessutom fick en polisbil däcken sönderskurna utanför. Blev hotad av en yngling som ville gå in på framsidan trots att ingången på Sporty Friday är på baksidan.” 

Tommy Svensson, som är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Trollhättans stad menar trots alla rapporterna att det är tryggt att gå på ”Sporty Friday”

– Med det jag hört från mina underställda och det jag sett med egna ögon, så skulle jag säga att det är en trygg plats när man är inne i verksamheten. Men om det rör sig personer i området är det mer av en polis- eller allmän ordningsfråga, säger han till Ttela. 

Vill förändra verksamheten

Kommunen har en dialog med de inblandade, bland annat personal från fritidsgårdar och från representanter från kultur- och fritidsförvaltningen för att se över hur man kan förändra verksamheten, skriver Ttela. 

– Jag kan inte föregå vilket beslut vi kommer att landa i men vi gör en översyn för att förändra upplägget på verksamheten. Eftersom det har varit upprepade oroligheter under en tid så känner vi att vi ska ta ett omtag, säger Tommy Svensson, till tidningen