Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vakt filmade berusade – döms nu till böter

Vakten döms nu till böter. Obs! Genrebild.
Foto: TOMAS LEPRINCE

En man som arbetat som ordningsvakt i Nordstans köpcenter döms för att tagit bilder på berusade eller drogpåverkade personer i arresten, skriver Göteborgs-Posten.

Vakten lade ut bilder och filmer på de omhändertagna på sin Facebooksida. Vissa låg utslagna på golvet, andra hade fått handfängsel. Men en kollega reagerade och gjorde en polisanmälan.

Nu har mannen dömts i Göteborgs tingsrätt. Straffet blir villkorlig dom och 60 dagsböter för olaga integritetsintrång.

Han har även fråntagits sitt förordnande som ordningsvakt.

Nekar till brott

Mannen har nekat till brotten, med hänvisning till att de filmade eller fotograferade personerna gett honom tillstånd att lägga ut materialet. Han hävdar också att han ville underrätta kollegor om vad som hände i tjänsten.

Men tingsrätten påpekar att personerna i arresten befunnit sig i en mycket utsatt situation, där de kunnat identifieras på bilderna.

”Med tanke på de kommentarer som skrivits under bilderna är det uppenbart att bilderna inte lagts ut i något lärande eller undervisande syfte”, står det också i domen.