Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två begärs häktade efter skjutningen

Obs! Genrebild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Sent på tisdagskvällen inträffade en skottlossning i Hammarkullen.

Fem personer greps och under torsdagen begärdes två av dem häktade för mordförsök.

Samtliga fem tillhör Ali Khan-släkten, rapporterar GP.

Larmet om skottlossningen i Hammarkullen i Göteborg kom klockan 22.00 på tisdagen.

– Polisen larmas om skottlossning på Hammarkullegatan, enligt uppgift till polisen är det flera skott. Enligt initiala uppgifter är det två grupperingar skjuter på varandra, sa Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst, då.

Fem personer greps av polis misstänkta för försök till mord. En förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott inleddes.

Tillhör Ali Khan

Samtliga fem gripna anhölls under onsdagen. De tillhör släkten Ali Khan. Under torsdagen begärdes två av dem häktade för mordförsök, rapporterar GP.

– Under de här dagarna när de varit frihetsberövade tycker jag att bevisning har kommit till som gör att jag anser att det är tillräckligt för att begära dem häktade, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till GP.

Även en sjätte person misstänks i ärendet.

– En man är anhållen i sin frånvaro, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, till GP.

Tidigare under onsdagen svarade polisens presstalesperson på frågan om de misstänker att skottlossningen har någon koppling till händelserna i Hjällbo, där en 44-årig man sköts ihjäl.

– I nuläget utesluter vi ingenting, vi jobbar brett, sa Hans-Jörgen Ostler då.

Flera personer ur Ali Khan-släkten sitter för tillfället häktade efter det våldsamma upploppet i Hjällbo för några veckor sedan.