Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män åtalas för mordet i Bergsjön

Tekniker utanför bostaden där den mördade 56-åringen hittades.Foto: Linnea Lundström

En man hittades död i en lägenhet i Bergsjön den 25 november i fjol. 

Under tisdagen åtalades en 34-årig man och en 31-årig man misstänkta för knivmord på en 56-årig man.

– De dödande skadorna sitter i ryggen och höger handled, där en pulsåder skurits av, konstaterar kammaråklagare Sara Toreskog, till GP

Natten till den 25 november larmades polis till en lägenhet i Bergsjön i nordöstra Göteborg. 

Klockan var 02.24 och polisen hittade en död man som hade sådana skador att polisen misstänkte att mannen utsatts för mord. 

Under tisdagseftermiddagen kom ett åtal mot två misstänkta män. Det är en 34-årig man och en 31-årig man som i första hand misstänks för att ha mördat en 56-årig man.

– Vi vet inte exakt vem av dem som höll i vapnet. Vi ser det som en gärning tillsammans och i samförstånd. Vi har dock vittnen som gjort iakttagelser såväl före som efter händelsen, förklarar kammaråklagare Sara Toreskog till lokaltidningen. 

”Uppsåtligen dödat offret”

I andra hand misstänks de båda männen för grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

I tredje hand misstänks de för skyddande av brottsling, grovt brott. 

I åtalet beskriver kammaråklagare Sara Toreskog varför männen misstänks för mord. 

Gärningsmännen har tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat offret genom att flera gånger hugga/ skära honom med en kniv eller knivliknande föremål.” står det i åtalet. 

Knivarna kastades i en damm

Knivarna som använts vid det misstänkta mordet kastades i en damm för att undanröja bevis. Något som gör både 34-åringen och 31-åringen misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott.

”Gärningsmännen har undanröjt bevis om gärningen genom att, var för sig, i en damm kasta var sin kniv som använts för att beröva offret livet. Då knivarna kastats har gärningsmännen haft kännedom om att dessa använts för att allvarligt skada/ döda.” skriver kammaråklagare Sara Toreskog i åtalet. 

De båda misstänkta har, enligt uppgifter till GP, inte sagt mycket i förhör förutom att de nekar till brotten. 

TV: Man hittad död – misstänkt mord