Trion gick till attack med hammare och skruvmejsel

Trion gick till våldsam attack med hammare och skruvmejsel i offrets hem i Stenungsund.
Två man åtalas vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för mordförsök respektive anstiftan till grov misshandel.
Foto: HENRIK JANSSON
Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Trion gick till våldsam attack med hammare och skruvmejsel i offrets hem.

Nu har en man åtalats misstänkt för mordförsök efter händelsen i Stenungsund.

Ytterligare en man står åtalad för att ha beställt våldsattacken.

Det var i april 2018 som händelsen utspelade sig.

Enligt åklagaren begav sig tre gärningsmän hem till offret och attackerade denne. Gärningsmännen använde sig av sparkar och slag och skruvmejsel och kniv. Slagen och huggen riktades mot såväl huvud som kropp, delvis när offret låg ned.

Enligt åtalet var skadorna i offrets pannben potentiellt livshotande.

Fara för att brottet skulle fullbordas förelåg eller var utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter, då målsäganden var klädd i skyddskläder och hjälm”, framgår av åtalet.

Åtal för mordförsök

Nu har en man i 20-årsåldern åtalats vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för mordförsök. En man i 40-årsåldern står åtalad för anstiftan av grov misshandel. Mannen tros alltså ha beställt attacken – och betalat för den.

Anstiftan har bestått i att (anstiftaren) diskuterat/planerat gärningen genom kontakter med (mannen som åtalas för mordförsök) och/eller annan gärningsman, för genomförandet lämnat nödvändiga upplysningar om målsäganden, hans bostadsadress och övriga förhållanden samt utgett vederlag för gärningen”, står det i åtalet.

Gripandet av mannen i 40-årsåldern skedde först i november i fjol. Då hade mannen i 20-årsåldern redan suttit häktad ett tag, men släppts. Den äldre mannen häktades efter gripandet, varpå den yngre mannen återigen greps och häktades.

– Det har varit mycket utredningsarbete att få fram några misstänkta överhuvudtaget i det här ärendet. Och sen för polisen komma fram till tillräckliga skäl för häktning, det har varit en process att bygga upp misstankarna, har åklagaren Malin Melin tidigare sagt till Bohusläningen.

Koppling i fallet

Enligt åklagaren finns det en koppling mellan mannen i 40-årsåldern och offret.

De åtalade männen förnekar brott.