Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tredje misstänkt anhållen – man knivskars till döds

Två unga män har nu häktats misstänkta för mord efter våldsdådet på Odinsgatan i fredags.

Samtidigt har en tredje man anhållits i ärendet, även han på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi har inte hunnit hålla förhör ordentligt ännu, säger åklagare Elisabeth Trouvé.

De två mordmisstänkta män i 20-årsåldern som på måndagen begärdes häktade för mord har nu häktats. Det står klart efter tisdagens förhandlingar i Göteborgs tingsrätt.

– De har häktats på sannolika skäl, säger kammaråklagare Elisabeth Trouvé.

Männen har medgett att de befann sig på platsen, men nekar till att ha med brottet att göra.

Advokat Sven Allert, som företräder en av de två nu häktade männen, sa på måndagen angående misstanken:

– Personligen tror jag inte att han är rätt gärningsman. Sedan pågår ju utredningen för fulla muggar, det är alldeles färskt. Vi får avvakta utredningsresultaten.

På måndagen berättade åklagaren att de trodde att fler personer varit inblandade i dådet, och nu har en tredje man anhållits i ärendet.

Även han misstänks på sannolika skäl för mord.

– Vi har inte hunnit hålla förhör ordentligt ännu, mer än det första initiala. Jag kan inte säga mer, säger Elisabeth Trouvé.

GT har varit i kontakt med hans försvarare, som inte vill kommentera.

Man knivskars på Odinsgatan

Det var i fredags kväll i förra veckan som polisen larmades om ett mordförsök på Odinsgatan i centrala Göteborg. Offret fördes till sjukhus där han senare avled, varpå brottsrubriceringen ändrades till mord.

En halvtimme efter dådet greps de två unga män som nu alltså sitter häktade misstänkta för mord. De greps på en spårvagn och anhölls några timmar senare.

Redan i samband med händelsen gjorde vittnesuppgifter gällande att tre personer setts springa från platsen i riktning mot Svingeln efter händelsen.

De två häktade männen återfinns sedan tidigare i belastningsregistret. En av dem dömdes i februari i år till ett år och tio månaders fängelse i hovrätten, en dom som överklagats till HD.