Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sex anhållna efter hemlig polisinsats

Sex personer har under lördagen anhållits i en större hemlig polisinsats. 

Tre av personerna anhölls i Danmark medan de tre andra anhölls i Göteborg.

Polisen i Östjylland beskriver insatsen som framgångsrik och en del av en internationell utredning mot ”särskilt komplicerad och gränsöverskridande brottslighet”.

Anhållandena i Danmark skedde vid en rastplats i Ejer Bavnehøj klockan 13.25. Det var en specialgrupp inom den danska polisen som utförde insatsen. Efter det anhölls ytterligare tre personer i Göteborg av Göteborgspolisen.

Det meddelar polisen i Östjylland i ett pressmeddelande.

Under söndagen förväntas en eller flera av personerna ställas inför en domare i ett så kallat grundlovsforhør, att jämföra med en häktningsförhandling. Vid förhandlingen kommer det beslutas om personerna ska vara fortsatt frihetsberövade eller försättas på fri fot. Förhandlingen kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Polisen förtegen

Danska medier som DR beskriver polisinsatsen som en hemlig och koordinerad sådan.

Enligt uppgifter till Ekstra Bladet ska personerna som anhölls i Danmark ha befunnit sig i en svenskregistrerad bil när sex-sju civilklädda poliser utförde gripandet.

– Jag kan inte säga mer än att det handlar om grov, internationell kriminalitet. Vi har haft ett samarbete med svensk polis och med anledning av det gjordes anhållanden i Göteborg, säger Brian Voss Olsen vid danska polisen till Ekstra Bladet.

Dansk polis inte kommentera ärendet ytterligare och hänvisar till den pågående förundersökningen.

GT har varit i kontakt med polisens presstalesperson i Göteborg, som inte känner till ärendet.

– Om det har gjorts en begäran från dansk polis genomför vi det på deras uppdrag och vi kommer inte kunna diskutera det, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.