Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärare vårdas efter misstänkt mordförsök

En tonåring har gripits i Kungälv efter ett misstänkt mordförsök på en lärare.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

En kvinnlig lärare vårdas på torsdagen för allvarliga skador, efter ett misstänkt mordförsök i Kungälvs kommun. 

Läraren, som ska ha misshandlats grovt, ska enligt polisen ha attackerats av en tonåring. 

Händelsen inträffade i anslutning till ett ungdomshem och personen är nu anhållen. 

– Det är fruktansvärt tragiskt, säger Stefan Hell Fröding, pressansvarig på Statens institutionsstyrelse. 

Det var i onsdags som polisen fick rycka ut till ett ungdomshem i Kungälvs kommun efter larm om ett allvarligt våldsbrott. 

En tonårig person ska enligt polisen ha misshandlat en av lärarna på hemmet. 

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och läget är under torsdagen allvarligt, men stabilt. Det här skriver Kungälvspolisen på sin Facebooksida. 

Tonåringen greps av polisen under onsdagen och är nu anhållen av åklagare, misstänkt för mordförsök. 

Har medgett brott

Personalen på det aktuella ungdomshemmet arbetar bland annat med att behandla ungdomar med psykosocial problematik, inte sällan med en historik av kriminalitet och missbruk. 

Skolundervisningen sker i en skola i anslutning till hemmet. 

Den misstänkte ungdomen har i initiala polisförhör medgett brott och polisen meddelar att utredningsläget är gott. Men vad som föranledde den grova misshandeln framgår inte av rapporten. 

I sitt inlägg skriver polisen: ”Med anledning av den misstänktes ringa ålder råder sekretess på övrig information i ärendet varpå vi i nuläget inte kan lämna ut ytterligare upplysningar i utredningen”. 

”Fruktansvärt tragiskt” 

På Statens institutionsstyrelse, som sköter SiS-hemmen runtom i Sverige, säger man att alla resurser på hemmet nu går åt till att ta hand om medarbetarna och ungdomarna. 

– Institutionen är i stabsläge. Det här påverkar förstås våra medarbetare och våra ungdomar. Det är fruktansvärt tragiskt. Vi har förstärkt institutionen och har kopplat in företagshälsovården och psykologer. Vi har tillgång till psykologer och samtalsresurser från andra ungdomshem och förstärker verksamheten med det, säger Stefan Hell Fröding som är pressansvarig på myndigheten. 

Ungdomar och personal ska vara skärrade efter det som hänt, men Hell Fröding kan inte svara på om undervisningen pågår som planerat. 

Han vet heller inte om det misstänkta mordförsöket inträffade i anslutning till undervisning eller under fri tid. 

– Jag har aldrig varit med om att något sånt här har hänt. Jag tänker på kvinnans anhöriga, det är en oerhört tragisk händelse och jag hoppas att hon klarar sig. Vi är i kontakt med anhöriga och bevakar situationen. Det senaste jag hörde var att läget är stabilt.