Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonåring fick fingret avklippt i lägenhet

Så många brott anmäldes i Västsverige förra året
Foto: Google maps
Polisen utreder flera grova brott i Mariestad.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I en lägenhet i Mariestad misstänker polisen att flera grova brott har begåtts i augusti i år, skriver P4 Skaraborg.

– I dagsläget utreder vi grov utpressning, människorov, rån och synnerligen grov misshandel. Det sker i den ordningen så att säga, säger Johan Frealdsson, som leder polisens utredningsgrupp i Mariestad, till P4.

Utredningen startade efter att en tonåring sökt vård, sjukhuspersonalen ansåg att det var en märklig skada och kontaktade polisen.

Då började en härva av grova brott nystas upp i Mariestad, skriver P4 Skaraborg.

– Det hela kommer in via sjukhuset där målsägande söker vård för sina skador. Sjukhuspersonalen tycker det ser annorlunda ut och kontaktar därför polisen, säger Johan Frealdsson, som leder polisens utredningsgrupp i Mariestad, till P4.

Tonåringen har fått ett finger avklippt och händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

En man häktas misstänkt för det brottet och då börjar polisens utredning att växa och innefatta fler grova brott.

– I dagsläget utreder vi grov utpressning, människorov, rån och synnerligen grov misshandel. Det sker i den ordningen så att säga, säger Johan Frealdsson, till P4.

”De här brotten sticker ut” 

Enligt polisen handlar det inte om någon gängkriminalitet, utan brotten sker inom en mindre grupp där samtliga inblandade känner varandra. Flera i gruppen ska vara minderåriga. 

Det första brottet som skett är när en ung man blir kvarhållen, i samma lägenhet där tonåringen senare får sitt finger avklippt, han pressas enligt P4 på stora summor pengar. Det ska handla om 700 000 kronor. 

Polisen är själva förvånade över brottens karaktär. 

– Ja, de här brotten sticker ut med tanke på råheten och den typen av tillvägagångssätt man har gjort här. Man har umgåtts och hamnar i de här situationerna av olika anledningar men det är ingen gängkriminalitet utan det är inom den här kretsen, säger Johan Frealdsson, till P4.