Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvarna slog till mot Micaela – under färd

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
23-åriga Micaelas lastbil fick påhälsningar av tjuvar mitt under färden.Foto: Privat
Längs vägsträckan ligger gods utslängt från lastbilens släp. Foto: Polisen

Micaela, 23, blev plötsligt misstänksam under sin lastbilstur – när ett par bilar förföljde henne.

Det visade sig vara tjuvar som hoppade upp på hennes släp och stal gods till ett värde av 127 000 kronor.

– Jag var ledig dagen efter för att jag inte sov någonting på natten och morgonen, säger Micaela.

En kväll strax innan jul körde lastbilschauffören Micaela sin vanliga tur mellan Kristinehamn och Jönköping. Men kvällen slutade inte som hon hade trott, något P4 Skaraborg tidigare rapporterat om. 

– Jag satt och pratade med min kompis och märkte plötsligt hur det var ett par bilar bakom som jag bara fick en dålig känsla av. Det konstiga var att jag och min kompis precis hade pratat om att fler lastbilar hade blivit rånade, säger hon.

Micaela och hennes kolleger har fått mycket information kring hur man ska agera när man blir misstänksam på en bilist. Exempelvis ska man sakta ner vid tvåfiliga vägar för att se om de kör om.

– Strax innan Skövde är det tvåfilig 100-väg. Jag saktade ner till 50, men då saktade de också ner. Sedan är det inte alltid att folk vågar köra om lastbilar, så när vi kom till rondellen i Skövde så körde jag två extra varv.

Längs vägsträckan låg gods utslängt från lastbilens släp. Foto: Polisen

Stöldgods i bilarna

Bilarna fortsatte följa efter henne. Det visade sig vara tjuvar som stal gods från Micaelas släp. 

Enligt misstankarna ställde sig tjuvarna på motorhuven och bröt sedan, med hjälp av en vinkelslip och kofot, upp låset och tog sig in i släpet.

Micaela bestämde sig för att ringa säkerhetsbolaget, som hänvisade henne till polisen.

– Polisen sa att jag skulle fortsätta köra och säga var jag var någonstans. Vi mötte dem utanför Mariestad och då stannade en av bilarna. De andra två körde åt två olika håll men de fick tag i dem också, säger hon.

De gripna männen hade stöldgods i bilarna och även längs vägen låg saker från släpet som de hade slängt ut.

– I butiksvärde har jag fått höra att de stal saker för 127 000 kronor. Jag var så chockad eftersom jag inte visste att de var på släpet, det märker man ju inte, säger Micaela.

I polisens förundersökning ser man en bild på fotavtrycken på motorhuven på en av bilarna.Foto: Polisen

”Det kanske finns andra idioter”

Efter händelsen gjordes en teknisk undersökning på lastbilen och Micaela stannade hemma från jobbet.

– Jag var ledig dagen efter, för att jag inte sov någonting på natten och morgonen. Sedan började jag köra igen. Man är väl lite nojig även fast de sitter bakom lås och bom. Det kanske finns andra idioter, säger hon.

Sex män har nu åtalats för grov stöld och en rättegång kommer äga rum i Skaraborgs tingsrätt. Åklagaren Berit Andreasson yrkar på att samtliga ska utvisas ur landet.