Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svartsjuk man knivhögg sin exfru i halsen – på jobbet

Döms till tio års fängelse för mordförsöket i Göteborg.
Den 46-årige exmaken nekade till brott.
Foto: POLISEN

En 46-årig man tog med sig en kniv och gav sig av mot sin exfrus arbetsplats.

Hans svartsjuka hade tagit över och han hade bestämt sig för att hon skulle dö – men kort efter att han huggit henne i halsen ångrade han sig och ringde 112.

– Jag dödade. Jag dödade henne, fan, sa han till larmoperatören.

Nu döms han till tio års fängelse för mordförsök och olaga hot. 

Den 2 juni i år fick en kvinna ett telefonsamtal av sin exmake. Hon var då på sin arbetsplats i Göteborg och undrade vad han ville.

I telefonen berättade den 46-årige exmannen att han var på hennes jobb och dök en stund senare upp. Han skulle resa utomlands kort därefter och ville säga adjö. 

Kvinnan sa då att de kunde sätta sig ett konferensrum för att prata ostört och exmaken frågade om de kunde bli tillsammans igen – vilket kvinnan nekade till. Då ändrade han attityd, tog upp en kniv och sa: ”Okej, då ska jag döda dig”, enligt förhör.   

Exmaken tryckte in kniven i kvinnans hals.
Foto: POLISEN

”Skulle döda mina kolleger”

Några dagar tidigare hade kvinnan varit ute och bowlat med en arbetskollega, något som upprörde exmannen. Han trodde nämligen att hon dejtade sin kollega.

– Han frågade mig om detta och jag svarade att det inte angick honom. Han fick reda på att jag bowlade genom barnen. Han började säga att han skulle döda mig och döda mina kolleger. Jag sa till honom att jag gör vad jag vill och att det inte angår honom, säger kvinnan i förhör.

Exmaken åkte därför runt till olika bowlinghallar för att leta upp kvinnan men hittade henne inte.

– Han berättade att han först skulle döda kollegan, som jag bowlade med, framför mig, sedan mina andra kolleger och sist mig, säger kvinnan i förhör. 

Kvinnan försökte försvara sig och blev knivskuren i handen.
Foto: POLISEN

”Hon såg inte någon kniv”

Sommaren 2020 skilde sig 46-åringen och kvinnan efter ett omkring 25 år långt äktenskap. Efterföljande år led exmaken av psykisk ohälsa och svår svartsjuka, enligt domen.

Under våren 2021 hotade exmaken kvinnan till döden flera gånger innan han den 2 juni dök upp på arbetsplatsen. I konferensrummet knivhögg han henne i halsen flera gånger, i benet och på handen.

Han var stenkall, som en robot. Han tog av sig sin jacka och lade den åt sidan. Hon såg inte någon kniv då. Hon ville gå ut ur rummet, men han tog henne i armen och gav henne en hård örfil. Hon föll till golvet. Där fick hon flera smällar, men förstod inte att det var en kniv. Hon var yr och försökte försvara sig, halvsvimmad”, skriver tingsrätten om händelseförloppet.

Kniven låg inlindad i ett munskydd efter mordförsöket.
Foto: POLISEN

”Jag dödade min fru”

Efter attacken ”vaknade” exmaken till liv och ringde 112. Han ångrade då vad han gjort, enligt domen.

– Jag dödade min fru, skicka ambulans, sa han till larmoperatören.

– Jag dödade. Jag dödade henne, fan.

Exmaken själv nekar till både hoten och mordförsöket. Han hävdar att det antingen rör sig om missförstånd eller att han inte kommer ihåg.

Trots nekande döms han nu vid Göteborgs tingsrätt för mordförsöket och två fall av olaga hot. Straffet blir tio års fängelse. 

SE FLER NYHETER: ”Behöver aldrig reflektera över pengar, det är lyxigt”

Gert Wingårdh ritar de rikas jättevillor: "fler har blivit ekonomiskt starka"