Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats mot sexhandel under hösten

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
Polisen uppger att man har jobbat på tre fronter. Bilden är en arkivbild.
Foto: Shutterstock
Polisen i Göteborg har under hösten genomfört en insats mot prostitution och människohandel. Bilden är en arkivbild.
Foto: BILDBYRÅN

Under flera arbetspass under hösten har polisen i Göteborg haft en insats vid namn ”Nos Videre” vilket betyder ”Vi ser dig”.

Den har genomförts för att motverka prostitution och människohandel.

Åtta män har rapporterats för köp av sexuell tjänst, en anmälan gäller försök till samma brott, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den riktade insatsen har pågått under fyra kvällspass under hösten, den har genomförts för att motverka prostitution och människohandel i Göteborg. 

Poliser från hela regionen har varit med i insatsen, men det är lokalpolisområde Storgöteborg syd som initierat och lett insatsen, skriver polisen i ett pressmeddelande 

– Vi har jobbat på tre fronter: ingripanden mot sexköpare, uppsökande kontakt med prostituerade via sexannonser och spaning på hyresrum och lägenheter via tips från exempelvis grannar, säger ingripandepolis Daniel Cervinus, i pressmeddelandet. 

Åtta män åkte fast under insatsen 

Åtta män mellan 24 och 41 år har rapporterats för köp av sexuell tjänst under insatsen som går under namnet ”Nos Videre” vilket betyder ”Vi ser dig”. En av anmälningarna gäller försök till köp av sexuell tjänst.

– Det finns ett enormt mörkertal när det gäller sexhandeln som behöver komma fram i ljuset. Genom höstens polisinsats har vi fått en bra lägesbild i Göteborg och både breddat och spetsat vår förmåga i hela region Väst, säger Sara Svensson, tillförordnad gruppchef vid människohandelsgruppen i polisregion Väst, i pressmeddelandet.

Polisens vill också skicka med en uppmaning till allmänheten att reagera på misstankar om att sexhandel skulle kunna pågå i lägenheter.

– Det kan handla om att det är mycket spring av okända män i trapphuset. Om springet går till en lägenhet som hyrs ut till tillfälliga boende – vanligtvis unga kvinnor som inte pratar svenska – då ska man absolut reagera och kontakta polisen, säger Sara Svensson, i pressmeddelandet.

Se också: 

De är kvinnorna som säljer sex i Sverige: ”Det är ett ständigt utnyttjande”