Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor polisinsats mot kriminella i Göteborg

Så många brott anmäldes i Västsverige förra året
Polisen gjorde ett antal sökningar efter vapen i bilar som tillhör personer som är kända av polisen sedan tidigare. Bilden är en arkivbild.
Foto: BILDBYRÅN
Polisen genomförde en riktad insats i nordöstra Göteborg på onsdagskvällen. Bilden är en arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

På onsdagskvällen genomförde polisen en riktad insats på vägar i närheten av Hjällbo, Bergsjön och Hammarkullen som ligger i nordöstra delarna av Göteborg.

Syftet med insatsen var att störa de grovt kriminella nätverken i området.

Med under insatsen var också gränspolisen och Kronofogden. 

Insatsen genomfördes på onsdagskvällen där trafikpolis, bilinspektörer, gränspolis och dokumenttekniker medverkade, skriver polisen på sin hemsida. 

– Vi har kontrollerat flera hundra bilar i kväll. Vissa bilförare har dessutom fått genomgå fördjupade kontroller av trafik- och gränspolis, när det har funnits skäl till det, säger Björn Svensson, gruppchef på polisen i nordost, i ett pressmeddelande.

Polisen i nordost genomför regelbundet liknande insatser som den som genomfördes på onsdagen, står det på hemsidan. Under insatsen deltog också Kronofogden. 

Sökte efter vapen 

Av bilarna som stoppades är sammanlagt åtta personer misstänkta för olovlig körning där två misstänks för grov olovlig körning.  Fem misstänks för att ha kört med falskt körkort. 

Dessutom genomfördes ett antal sökningar efter vapen gjordes i bilar som tillhör personer som är kända av polisen sedan tidigare. 

– Vi genomför oannonserade kontroller kontinuerligt. Och vi samarbetar gärna med andra myndigheter och specialistverksamheter inom polisen, eftersom vi då får fler verktyg att arbeta med och i och med det effektivare, bredare kontroller, säger Björn Svensson, i pressmeddelandet.

Resultatet av polisens insats på onsdagen

2 olovlig körning (grovt brott).

6 olovlig körning.

5 brukande falsk urkund (falskt körkort).

1 brott mot knivlagen.

5 PL 11 (förvarstagna, påföljd avvisning och återreseförbud).

9 inre utlänningskontroll.

11 PL 20 A (kända av polisen sen tidigare, husrannsakan i fordon efter vapen).

5 reg. skyltar omhändertagna.

2 st utmätningar ifrån Kronofogdemyndigheten.


Källa: Polisen 

Se också: 

Gängvåldet splittrar politikerna