Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Stökig natt runtom i Västsverige

Natten mot lördagen har polisen i Västsverige hanterat runt 340 händelser.

Bland annat anmäldes 18 fall av misshandel och tre fall av personrån.

Därutöver körde en tonårspojke rakt mot polisen efter att han vägrat stanna på polisens signal.

Polisen uppger på lördagsmorgonen att fredagsnatten i Västsverige varit arbetsam med runt 340 händelser.

Totalt rapporterades sex fall av rattfylleri, 18 fall av misshandel, tre fall av person och fem fall av brott mot knivlagen. Därutöver omhändertogs också 30 personer för fylleri, skriver polisen på sin hemsida.

En av händelserna inträffade strax efter klockan 02 i Lerum. Där körde en tonårspojke rakt emot en polisbil, efter att först ha vägrat stanna bilen på polisens signal. Pojken försvann därefter från platsen till fots, men greps sedan inte långt därifrån.

Han misstänks nu för olovlig körning, försök till grov misshandel samt drograttfylleri. Ingen polisman skadades i samband med händelsen.

Offer rånades av sex personer

En dryg timma senare, vid 03.30-tiden, rånades en ensam person av sex gärningsman i Lysekil. Efter att ha blivit hotad med kniv tvingades målsäganden lämna över 1 000 kronor till gärningsmännen, innan de försvann från platsen.

Två av de misstänkta gärningsmännen greps senare misstänkta för rån. De övriga har inte gripits.