Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sms:en innan M-toppen avslöjas som sexköpare

Västsvenska M-toppen Hans Forsberg erkänner sexköp
Samtidigt som han var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka köpte Hans Forsberg (M) sex av en kvinna på en tillfällig lägenhetsbordell i Örgryte.Foto: HANNA BRUNLÖF
Det var i ett trapphus i Örgryte som polisen ertappade Hans Forsberg.Foto: HENRIK JANSSON

”Hi i am here”, skrev M-toppen Hans Forsberg i ett sms till den rumänska kvinnan – sedan gick han in i lägenheten i Örgryte och köpte sex.

Vad han inte visste när han en stund senare lämnade den temporära bordellen var att polisen väntade på honom i trapphuset.

”Han blir nojig så fort han ser oss”, förklarar polismannen som ertappade politikern.

Nu ska Forsberg betala 41 000 kronor i böter för sitt brott.

Sms:et till kvinnan gick i väg från Hans Forsbergs telefon klockan 22.55 på lördagskvällen den 23 maj. Hon hade gett honom en adress dit han skulle komma för att köpa sexuella tjänster.

”Hi i am here”, svarade han, innan han gick in i lägenheten i den välbärgade Göteborgsstadsdelen Örgryte.

Lägenheten hade hyrts ut via förmedlingssajten airbnb och enligt annonserna var den perfekt för barnfamiljer och mindre sällskap.

Men vid tillfället fungerade den som tillfällig bordell, vilket avslöjades efter att grannar reagerat.

– Vi har ju tyckt att det varit konstigt och obehagligt de här senaste dagarna, säger en granne som hörts i utredningen, i förhör.

Sms-konversationen mellan Hans Forsberg och kvinnan.Foto: Polisen
”Vi avvaktar längst ner i trapphuset och efter ett kort tag kommer Hans ner”, berättar en polisman i förundersökningen.Foto: HENRIK JANSSON

Ertappades i trapphuset

Hon och hennes pojkvän slog larm den sena lördagskvällen. Polisen kom till platsen och samtidigt som Hans Forsberg befann sig inne i lägenheten förberedde de sig för att ertappa honom.

Polisen klev in i entrén och skulle precis börja gå upp för trapporna när de hörde hur en dörr stängdes igen och en person började gå nedför desamma, framgår det i förundersökningen.

En av poliserna berättar i den:

”Vi avvaktar längst ner i trapphuset och efter ett kort tag kommer Hans ner. Han stannar och blir nojig så fort han ser oss”.

Polisen undrar om han bor på adressen.

Det gör han inte, svarar han.

Hans Forsberg har, menar han, besökt en person han inte minns namnet på.

”Hans uppträder allmänt nervöst och stirrigt. Jag tar med honom ut på innergården där vi fortsätter prata”, beskriver polisen i förundersökningen.

Hans Forsberg har avgått

När Hans Forsberg pressas av polisen kan han inte riktigt ge något bra svar, och till slut erkänner han:

”När jag frågar Hans rakt ut om han befinner sig på platsen för att han har köpt sex så börjar han skruva på sig men svarar efter ett kort tag att han gjort detta”.

– Jag gick in i en hemsida och fick tag på ett nummer där hon skrev vilken adress jag skulle till, säger Hans Forsberg själv i förhör.

Han var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, men efter att hans sexköp uppdagats har han lämnat alla sina politiska uppdrag.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, har Hans Forsberg sagt i ett pressmeddelande.

Hans Forsberg får nu böta 41 000 kronor för sexköpet.Foto: HENRIK JANSSON

Ska böta 41 000 kronor

Åklagare har nyligen fattat beslut om ett så kallat strafföreläggande, en enklare form av dom, för köp av sexuell tjänst. Om han godkänner strafföreläggandet ska Hans Forsberg betala 50 dagsböter à 820 kronor, alltså totalt 41 000 kronor, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Lägenhetsinnehavaren har uppgett att hon aldrig kunde misstänka att kvinnorna skulle använda lägenheten på det vis de gjorde.

Hans Forsberg erkänner brott. GT har vid upprepade tillfällen sökt honom, dock utan framgång.