Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Släpptes fri – misstänks för mord efter 16 dagar

Den 36-årige mannen blev villkorlig frigiven den 18 februari – misstänks för mord 16 dagar senare.
Foto: POLISEN
Foto: Google maps

Den 36-årige mannen blev i mitten av februari villkorligt frigiven.

16 dagar senare misstänks han ha mördat en småbarnsmamma i Majorna.

Nu misstänks han även för ett mordförsök och en grov misshandel – i anslutning till mordet.

– Utredningsläget ser gott ut, säger åklagare Thomas Willén.

Flerbarnsmamman misstänks ha mördats i sin lägenhet i närheten av Mariaplan i Majorna i Göteborg någon gång mellan den 4 och 5 mars i år.

Hon hittades av en väninna och hade, enligt uppgifter till GT, utsatts för kraftigt knivvåld.

Ett dygn senare greps en 36-årig man misstänkt för dådet, och han anhölls samma dag på sannolika skäl misstänkt för mord. Han sitter nu häktad i målet.

Mannen, som är en återfallsförbrytare och som gång på gång dömts till fängelse, hade då nyligen blivit villkorligt frigiven från sitt senaste fängelsestraff.

Det skedde den 18 februari – bara 16 dagar innan flerbarnsmamman hittades död i sin bostad.

Det misstänka mordet på flerbarnsmamman skedde i Majorna i Göteborg.
Foto: LÄSARBILD

Misstänks för fler våldsbrott

Samtidigt misstänks den 36-årige mannen nu ha begått ytterligare två grova brott i anslutning till mordet, framkommer av ett nytt dokument från tingsrätten.

Den 4 mars har han gjort sig skyldig till en grov misshandel och ett mordförsök på två olika platser i Göteborg, menar åklagaren Thomas Willén.

– Han är häktad för samtliga brott som jag påstår där. Jag kan inte gå in på några detaljer, men den grova misshandeln och mordförsöket är orelaterade till mordet och har inget samband mer än att det skett samma dag och i samma område.

Men, tillägger han:

– Förundersökningen fortsätter och utredningsläget ser gott ut.

Mannens advokat Mats Dahlgren vill inte kommentera brottsmisstankarna med hänvisning till sekretess.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att han förnekar brotten, säger han.

Mannen finns i 31 avsnitt i brottsregistret.
Foto: POLISEN

Kan ha allvarlig psykisk störning

I en personutredning från i fjol, ett så kallat frivårdsyttrande, beskrevs mannen som ”oberäknelig både för kända och okända personer”, ”labil i sina handlingar” och ”inte mottaglig för hjälp”.

Han uppvisar en personlighetsförändring med bland annat föreställningar om omgivningen som inte tycks vara helt verklighetsförankrade. Han har vidare visat på ett mer hotfullt- och aggressivt, utåtagerande beteende”, stod det vidare.

Där konstaterades också att risken för återfall i brott var stor.

”Utifrån tidigare historik och aktuell situation bedöms risken för återfall i brott som förhöjd, sannolikt avseende allvarligare våldsbrott.”

I ett läkarintyg från i april i år, med anledning av den pågående mordutredningen, framkommer också att det kan misstänkas att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid såväl gärningen som undersökningen och att det därför finns skäl för en rättspsykiatrisk undersökning.

Kvinna i mannens närhet häktad

I utredningen kring mordet i Majorna sitter även en kvinna, som är i 35-årsåldern, häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Kvinnan har i tingsrättens handlingar beskrivits som både flickvän och vän till mannen och misstänks nu även för grovt skyddande av brottsling i samband med den grova misshandeln.

I båda fallen anges kvinnans hemadress som plats för brottet, där även den grova misshandeln ska ha ägt rum.

– Den enda kommentar jag kan ge från vår sida är att det som påstås inte stämmer överhuvudtaget. Har det hänt något så har det hänt utan hennes vetskap, säger kvinnans advokat Payam Hatami.