Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skarpladdad handgranat hittades i källarutrymme

Foto: Google maps

En polispatrull hittade vid lunchtid på måndagen en misstänkt handgranat i ett källarutrymme på Råslätt i Jönköping.

Det nationella bombskyddet kallades till platsen och kunde på eftermiddagen konstatera att föremålet mest troligt är en skarpladdad hangranat.

Ingen är än så länge misstänkt för det som rubriceras som grovt brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Det var vid halv tolv-tiden på måndagsförmiddagen som en polispatrull hittade vad de misstänkte var en handgranat i en källargång i ett flerfamiljshus på Råslätt i Jönköping. 

Bakgrunden till att fyndet gjordes är oklart, och ingenting som Angelica Isarelsson Silfver, presstalesperson vid polisregion Öst, kan svara på . 

– Jag vet helt enkelt inte det. Patrullen har ringt in till våra operatörer här på regionledningscentralen om att de hittat vad de misstänkte var en handgranat, jag har ingen bakgrundsinformation.

Ingen fara för allmänheten

Efter att fyndet gjordes spärrades källargången av och nationella bombskyddet kallades in.

– De har varit där tillsammans med tekniker och har hanterat, eller oskadliggjort, den här handgranaten så att polisens tekniker kunnat ta den i beslag. Då gjordes bedömningen at den var skarp, säger Angelica Israelsson Silfver och poängterar att det aldrig funnits någon fara för allmänheten.

– Den är brukbar, eller bedömdes vara funktionsduglig.

Ingen är ännu misstänkt. Eftersom handgranaten inte hittades i ett specifikt förråd, utan snarare i en källargång, har man inte kunnat koppla den till en specifik person i nuläget.

– Det finns en anmälan om grovt brott mot brandfarliga och explosiva varor. Insatsen avslutades vid 15-tiden, nu är det utredningsvägen som ärendet kommer fortsätta.

SE MER: