Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sju år gammalt mord kan klaras upp – en misstänkt

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
Mannen hittade död när räddninstjänsten släckt branden.
Foto: MIKAEL BERGLUND / NYHETERSTO.SE
Mordet inträffade i Myggenäs på Tjörn i februari 2013.
Foto: Google Maps

En februarikväll 2013 brann det i en lastbil som stod parkerad på Tjörn.

I den utbrända hytten hittades en död man och polisen har utrett händelsen som mord – nu kan fallet komma att klaras upp, skriver P4 Väst.

– Polisens kalla fall-grupp har gjort ett enormt utredningsarbete och till slut kommit fram till att en person kan misstänkas för de här brotten, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge, till P4. 

När räddningstjänsten släckt elden i Myggenäs på Tjörn den där februarikvällen för drygt sju och ett halvt år sedan så upptäckte de en kropp i det utbrända fordonet.

Polisen har i sju år bedrivit en mordutredning där man misstänker att någon dödat chauffören, stulit lasten och avslutat med att tända eld på lastbilen. 

I mars 2013 skrev GT att trailern hittats på en tvärgata till Exportgatan på Hisingen i Göteborg.

Dessutom hittades delar av lasten vid Albatross golfbana på Hisingen.

”Vi ska pröva det i domstol” 

Nu kan fallet komma att klaras upp, då det finns en misstänkt i ärendet, skriver P4 Väst. Polisens grupp för kalla fall har med internationell rättshjälp kunnat koppla avtryck från det sju år gamla mordet och den nu misstänkte.

– Det är ingen lätt sak att driva ett sju år gammalt ärende, men min bestämda uppfattning är att han ska hit och att vi ska pröva det i domstol, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge, till P4. 

Chefsåklagare Daniel Edsbagge.
Foto: ROBIN ARON OLSSON / GT-EXPRESSEN

Den misstänkte mannen är i dag 27 år och är misstänkt för att, tillsammans med en eller flera andra personer, ha överfallit chauffören som ströps till döds och för att ha stulit lasten som då var värd över 200 000 kronor.

Sitter i fängelse i annat land 

Den misstänkte har inte kunnat höras av svensk polis ännu, så det är oklart hur han ställer sig till mordmisstankarna.

Det har utfärdats europeisk arresteringsorder men det är oklart om landet där mannen är kommer att lämna ut honom till Sverige då han redan sitter i fängelse.  

– Eftersom han redan avtjänar ett straff hamnar vi i en undantagssituation. Då blir det upp till det landet om de vill lämna ut personen under tiden han avtjänar straffet eller inte. Det är mycket ovanligt och det är första gången jag stött på det, säger åklagare Daniel Edsbagge, till P4.

Se också

Skillnaden på gripen, häktad och anhållen