Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saeid, 36, sköts i ögat på jobbet – är nu blind

Så många brott anmäldes i region Väst under förra året
Saeid Motesadi, 36.
Foto: Privat
Saeid Motesadi sköts i ögat när han arbetade i sitt gatukök.
Foto: Privat

I slutet av maj i år stod Saeid Motesadi, 36, som vanligt i sitt gatukök i Borås.

Han hörde en mindre smäll och kände att något träffade ögat.

Saeid var skjuten – med ett luftvapen – och har nu i princip förlorat all syn på det ena ögat.

– Jag kämpar för mitt barn, jag kämpar, säger han. 

Det var eftermiddag den 27 maj när Saeid Motesadi, 36, stod i gatuköket som de flesta dagar, i väntan på kunder och tittade i sin telefon.

– Det var mellan 16.30-16.45 och helt plötsligt hörde jag en liten smäll och kände något i ögat. Först hängde jag inte med, jag fick inte jätteont men jag tittade i spegeln och så ser jag själva ögat som pulsar, säger han.

Saeid såg att det rann vätska från ögat, i en bladning av vitt och rött. Han stängde gatuköket och tog sig till vårdcentralen som skickade honom till sjukhuset i Borås som i sin tur skickade honom till Mölndals sjukhus.

Där kunde de plocka ut en kula ur hans öga, vilket P4 Sjuhärad tidigare rapporterat om. Kulan kommer från ett luftvapen. På torsdagen, tre veckor efter händelsen, så har han fått beskedet från läkaren att han kanske kan få tillbaka tio procent av synen. 

Resten av synen är förlorad.

”Det är så orättvist” 

Saied Motesadi mår så klart mycket dåligt efter händelsen och har inte tidigare varit utsatt för något som skulle kunna föranleda att han blev skjuten. 

– I dag har jag pratat med kuratorn, fysiskt mår jag bättre jag har inte ont. Men jag har varit illa till mods. Jag har vaknat på nätterna och funderat på vad som hänt. Jag fyllde 36 förra månaden och sen förlorade jag ett öga, hade jag kanske varit 50-60 år hade det varit mer okej men inte nu. 

Nu har han för första gången behövt ta kontakt med Försäkringskassan sedan han kom till Sverige för ett par år sedan, berättar han. 

– Jag hade kämpat för att behålla verksamheten när de stängde krogar och sånt, helt plötsligt fick jag detta. Det är så orättvist, säger han. 

Polisen: ”Svårt utgångsläge” 

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och på torsdagen finns det fortfarande ingen skäligen misstänkt i ärendet.

– Vår bild av händelsen är det målsägande berättat för oss, det som vi ska göra nu är att vidta vissa utredningsåtgärder, men jag kan inte gå in på vad, säger Magnus Söderqvist, förundersökningsledare. 

Inte heller polisen har hittills kunna hitta något motiv till händelsen.

– Det är ett svårt utgångsläge, men vi har en del trådar som vi drar i som kan leda oss framåt, säger Magnus Söderqvist. 

Fler Västsvenska nyheter i veckan: 

Femårig pojke hittad död - försvann i Hagfors på tisdagen