Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rånarnas attack i barnfamiljens hem

Polisen kunde gripa rånarna snabbt. I alla fall två av dem. Foto: TOMAS LEPRINCE
Det brutala inbrottet skedde i Lysekil. Bilden är dock en genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Beväpnade med hammare och en vinflaska tog sig rånarna in i barnfamiljens bostad – och bröt käken på en man som bodde i den. 

Samtidigt gömde sig kvinnan i familjen i en garderob. 

Det brutala inbrottet inträffade i november och nu misstänks tre personer för brottet. 

Det var i mitten av november som barnfamiljen i Lysekil drabbades av det mardrömsliknande rånet. 

Familjen, bestående av en man, en kvinna och deras gemensamma barn, blev våldgästade av flera personer som tog sig in i bostaden – beväpnade med en vinflaska och en hammare. 

Kvinnan lyckades under rånet gömma sig i en garderob och kontaktade därifrån polisen. De övriga två familjemedlemmarna hamnade i rånarnas våld. 

Rå misshandel

Ttela, som har tagit del av åtalet, rapporterar att sonen i familjen fick en kniv tryckt mot halsen – medan mannen i familjen blev slagen med både hammaren och vinflaskan. 

Slagen var så allvarliga att mannen bland annat bröt käken i misshandeln – och när rånarna till slut försvann, hade de med sig föremål till ett värde av omkring 100 000 kronor. 

Men de flydde inte förrän polisen hade kommit till platsen. 

Polisen lyckades dock gripa tjuvarna under deras flykt och i veckan åtalades de, en man och en kvinna, misstänkta för grovt rån. 

Båda gärningspersonerna är i 30-årsåldern. 

Ytterligare en person greps

Under torsdagen begärdes dock ytterligare en person häktad, misstänkt för inblandning i det grova brottet. 

Mannen, som är 24 år och bosatt i Trollhättan enligt Ttela, misstänks på sannolika skäl för grovt rån. Åklagarens teori är att han var med inne i bostaden under rånet. 

Så här säger åklagaren, Tomas Engman, till Ttela under onsdagen: 

– Det hölls ett längre förhör med honom i dag, onsdag. Utifrån det begärs han nu häktad för att tillsammans och i samförstånd med de sedan tidigare åtalade personerna begått det här brottet. 

Mannen ska enligt artikeln ha erkänt vissa omständigheter, men vilka vill åklagaren inte gå in på. 

I november inträffade ett annat grovt inbrott i Västsverige – då i Vänersborg. Även där gick rånarna till attack mot mannen i familjen. Hör polisen berätta om händelsen här: