Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systembolaget rånades under hot av maskerad man

Foto: Google Maps

Systembolaget i Bengtsfors utsattes för ett rån på måndagskvällen.

En maskerad man ska ha visat upp en väska med ett föremål som liknade ett gevär, och därefter hotat till sig pengar från kassan.

Enligt polisen ska personalen vara chockad, men ingen är fysiskt skadad.

Vid 20.30-tiden meddelar polisen att man gripit en man i en bostad i Bengtsfors.

Larmet inkom vid 17.30-tiden på måndagskvällen. Vid 18-tiden var en första patrull framme på Systembolaget i Bengtsfors.

Där ska en man ha hotat till sig ”en okänd summa pengar från kassan”, skriver polisen på sin hemsida.

När han kom in i butiken ska han ha visat upp en väska med vad som verkade vara ett gevär – men inga skott avlossades och vapnet riktades aldrig mot någon, enligt polisen.

Ingen ska ha skadats fysiskt.

Personalen chockade

”Det finns dock uppgifter om att personalen är chockad av det som inträffat”, skriver på polisen på sin hemsida.

Man har sökt med hund i butiken, och också hållit förhör och genomfört en brottsplatsundersökning. Enligt polisen har man gjort ”vissa fynd” som kan ha en koppling till rånet.

Vid 19-tiden sade polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson:

– Vi har ganska bra signalement, och vi har också mer uppgifter som kan användas för att identifiera den här personen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Och vid 20.30-tiden kunde en man gripas i en bostad i Bengtsfors. Man hade då också gjort nya fynd som misstänks kunna koppla den gripne till brottet, men pengarna har inte hittats ännu.