Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poliser delges misstanke om tjänstefel efter kvinnomord

Två polismän kommer delges misstanke om tjänstefel efter mordet på en kvinna i Kungsbacka under julhelgen, enligt P4 Halland.
Den misstänkte mördaren.
Foto: GT
Mordet inträffade under julhelgen 2019.
Foto: JOAKIM ERIKSSON / AGENA

Två polismän kommer delges misstanke om tjänstefel efter mordet på en kvinna i Kungsbacka under julhelgen, enligt P4 Halland.

Kvinnan fick motta hot via sms och larmade polisen som ryckte ut till platsen utan att ta upp någon anmälan.

Därefter misstänks mannen bakom hoten ha mördat henne.

Överåklagare Bengt Åsbäck bekräftar radiokanalens uppgifter. 

Polismännen ska förhöras under nästa vecka och kommer företrädas av advokater. Det som en följd av att de delges misstanke om tjänstefel, enligt P4 Halland.

Kvinnan larmade polisen bara några timmar innan hon mördades. Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst, har tidigare berättat att den misstänkte mannen under den aktuella kvällen skickade ett hotfullt sms till kvinnan. Det ledde till att hon runt klockan 21 larmade polisen.

Poliser ska utredas

En patrull åkte hem till kvinnan, men körde från platsen utan att gå vidare på de uppgifter kvinnan lämnade. Och drygt tre timmar senare var hon alltså död.

– Vi kommer naturligtvis att utreda detta noggrant för att ta reda på vad som hänt och om poliserna gjort det man ska göra i sådana här fall, har överåklagare Bengt Åsbäck tidigare sagt till GT.

Mordet skedde strax efter midnatt, natten till annandagen i fjol. 

Åklagaren Ewa-Lotta Swahn, arbetar utifrån att det handlar om mord. Det vill säga att mannen planerade att döda kvinnan.

– Dessutom hävdar jag att han planerade ytterligare ett mord. Vem denne målsägande är går jag inte in på i detta skede av utredningen, har Swahn tidigare sagt till GT.

Tidigare ostraffad

Mannen som misstänks för kvinnomordet är tidigare ostraffad. Han har fram till månaderna innan mordet varit en till synes helt normal svensk man med fast arbete. Han hade en fast anställning som upphörde i höstas men månaderna innan mordet verkar han ha tappat fotfästet.

– Han har uttalat livsleda och alkoholproblem och allt. En julhelg gör ju inte saken bättre, har Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, tidigare berättat.

Det var mannen själv som ringde polisen och berättade att han dödat kvinnan. Han förnekar dock brott eftersom han anser sig ha saknat uppsåt.

GT söker överåklagare Bengt Åsbäck för en kommentar.