Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen tar hjälp utomlands efter misstänkta mordet

Polisens tekniker jobbar på fyndplatsen på Onsalahalvön.Foto: JOAKIM ERIKSSON

Skelettfyndet på Onsalahalvön fortsätter gäcka polisen.

Nu tar man hjälp av utländsk polis för att om möjligt identifiera personen som misstänks ha mördats.

– Vi ger oss inte, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland.

I början av november gjorde en privatperson ett hemskt fynd på sin egen gård: Kvarlevorna av en människa. Skelettdelarna hittades i terrängen och polisen har från från dag ett utrett ärendet som ett misstänkt mord.

Polisen har lyckats fastslå att det rör sig om en man och man har också lyckats ta fram en DNA-profil. Men vem personen är, fortsätter vara en gåta.

– Vi har inte fått fram någon identitet. Det körs mot DNA-registret, men jag har inte fått uppgifter om någon träff. Det finns försvunna personer som inte finns i registret, vi försöker också den vägen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Hjälp i utlandet

Dessutom har man begärt hjälp av polisen i andra länder.

– Vi söker utomlands, internationellt. Noa (Polisens nationella operativa avdelning, reds. anm) hjälper oss med det.

Polisen fortsätter samtidigt med mer traditionella utredningsåtgärder.

– Vi har kört en större dörrknackning i området. Vi har också hållit förhör och har andra uppgifter, men vad det handlar om kan jag inte gå in på.

Lars-Gunnar Perlinger jobbar på grova brottsektionen i Halland.Foto: Stina Johansson/Polisen

Dödsorsaken har inte kunnat fastställas. Enligt Perlinger är det inte säkert att rättsläkaren faktiskt kan fastslå vad personen dött av.

Fallet en gåta

Fallet är fortsatt ett mysterium?

– Ja, det är det, men vi ger oss inte, avslutar Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen har tidigare testat DNA-profilen mot den försvunne företagaren Samer från Halland som sågs senast 2017. Det visade sig att det inte var han. Det kan också bli aktuellt att testa profilen mot göteborgaren Ali-Reza som försvann 2016 och vars mördare nyligen dömts, även om kroppen aldrig hittats. Enligt Perlinger finns det dock mycket som pekar på att det inte rör sig om Ali-Reza i det här fallet.