Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen har fått flera tips efter överfallet i Högsbo

Brott som anmäldes i Västsverige 2019.
Polisen har fått in flera tips efter överfallet i Högsbo. En kvinna blev slagen och sexuellt ofredad av en okänd man.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

En kvinna i 25-årsåldern blev överfallen och blev både slagen och sexuellt ofredad av en okänd man i Högsbo i Göteborg.

Polisen valde att gå ut med ett signalement på den misstänkte mannen och har nu fått in flera tips.

– Vi är tacksamma för de som hört av sig och tar fortfarande gärna emot fler tips, säger polisassistenten Ola Liljenfält till Göteborgs-Posten.

Kvinnan som är i 25 årsåldern var på hem till sin bostad i Högsbohöjd i Göteborg förra helgen. En okänd man närmade sig då kvinnan bakifrån och tafsade bland annat på henne. När hon skrek efter hjälp slog mannen till kvinnan på örat.

Flera vittnen hörde kvinnans skrik och mannen skrämdes i väg. En anmälan om sexuellt ofredande och misshandel upprättades och polisen letade intensivt efter mannen.

Polisen sökte bland annat efter den misstänkte mannen med hundpatrull snart efter händelsen, men utan lycka. Polisen gick därför ut med signalement på den misstänkte mannen.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget men söker efter en man i 25-årsåldern, smal, kraftiga ögonbryn, normallängd, mörka byxor och en mörk jacka alternativt en hoodie med luva, har polisassistenten Ola Liljenfält tidigare sagt.

”Flertalet personer”

Nu har polisen fått in flera tips efter att de bland annat knackat dörr i området. Polisen har fått in tips på flera tänkbara gärningsmän. Polisen har även material från en övervakningsfilm att gå igenom.

– Det handlar om flertalet personer som gjort iakttagelser och även uppgifter om namn på tänkbara gärningsmän som vi jobbar vidare med. Vi tacksamma för de som hört av sig och tar fortfarande gärna emot fler tips, säger Ola Liljenfält till GP.