Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen efter attacken på kvinnan: ”Vi ger inte upp”

En kvinna i 80-årsåldern knivhöggs av en man på en cykel.
En kvinna i 80-årsåldern knivhöggs av en man på en cykel i Falkenberg. En man har sedan attacken varit misstänkt för mordförsök, men misstankarna har nu avskrivits.Foto: MIKAEL BERGLUND

En kvinna i 80-årsåldern knivhöggs av en man på en cykel i Falkenberg – och en man anhölls dagen efter attacken misstänkt för mordförsök.

Nu har misstankarna mot mannen avskrivits och förövaren är fortfarande på fri fot.

Samtidigt vårdas kvinnan fortfarande för sina skador på sjukhus.

– Vi vill gärna lösa detta – vi ger inte upp i första taget, säger Cecilia Bergsten, chef på polisens avdelning för grova brott i Halland.

För över två veckor sedan attackerades en kvinna i 80-årsåldern som var på en promenad av en man på en cykel i Falkenberg.

Den misstänkte mannen försvann sedan på sin cykel.

Dagen därpå anhölls en man i 50-årsåldern i sin bostad misstänkt för mordförsök på kvinnan, men han släpptes redan dagen efter anhållningen.

Mannen har varit misstänkt för mordförsöket på kvinnan fram till på tisdagen då misstankarna avskrivits.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget. Misstankarna mot den man som suttit anhållen misstänkt för mordförsök är nu avskrivna. Vi kunde helt enkelt bevis att han inte hade något med attacken att göra, säger Cecilia Bergsten.

Kvinnan allvarligt skadad

Polisen eftersöker fortsatt tips och uppgifter från allmänheten. Där finns det vissa specifika detaljer som man gärna vill veta mer om.

– Vi söker tips om fordon och personer i närområdet ungefär mellan tolv och femton på lördagen då attacken ägde rum, säger Cecilia Bergsten.

Den äldre kvinnan blev allvarligt stucken av ett vasst föremål och skadeläget är fortsatt allvarligt men stabilt.

– Det är bra med kvinnan. Hon repar sig och blir bättre för varje dag som går, säger Cecilia Bergsten.

Hållit flera förhör

Hur ser bevisläget ut i övrigt?

– Det är lite för tidigt att svara på. Nationellt forensiskt centrum (NFC) håller på med diverse undersökningar, så jag kan inte riktigt svara på det än.

Polisen har fått in flertalet tips och iakttagelser sedan attacken ägde rum den 18 juli.

– Vi jobbar på bred front utan att låsa oss för specifika teorier. Vi håller förhör, vi jobbar i nära samarbete med våra tekniker och vi följer upp alla tips, säger Cecilia Bergsten och fortsätter:

– Vi vill gärna lösa detta fallet och få fast gärningsmannen. Vi ger inte upp i första taget.