Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En misshandlad i stökigt storbråk: ”Uppgörelse”

På söndagskvällen utbröt ett bråk vid järnvägsstationen i Herrljunga.

Enligt polisen ska ett 10-tal personer ha varit inblandade, men uppgifterna är många och det är svårt att reda ut vad som egentligen har hänt, menar vakthavande befäl Morten Gunneng.

– Det verkar ha varit någon form av uppgörelse, det är lite oklart vad. Det är en liten katt- och råttalek, säger han.

Polisen larmades till järnvägsstationen i Herrljunga efter ”andrahandsuppgifter om en misshandel”, berättar Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

På plats möts man av ett stökigt bråk, där ett 10-tal ungdomar ska ha varit inblandade.

– Man pratar om att någon har använt en taser och ganska snabbt får man väl kanske klart för sig att det här är någon form av uppgörelse, det är lite oklart vad. Och det är en liten katt- och råttalek, man springer i lite olika riktningar, säger han.

Det slutar med att man kontrollerar ett antal personer i 15- till 20-årsåldern, och två personer i 15-årsåldern skjutsas hem till sina vårdnadshavare. Ingen har frihetsberövats.

– Det är inte klockrent, allting. Det är några som är utpekade för den här misshandeln men det finns en del arbete att göra innan man kan besluta sig för tvångsåtgärder, det är lite rörigt. 

Taser inblandad i misshandeln

Enligt Morten Gunneng misstänks tasern ha varit inblandad i misshandeln. 

Hur många målsägnaden finns det?

– Det vi har på papperet just nu är att det är en målsägande, sen har ju såna här saker en benägenhet att resultera i att det blir flera som är misshandlade, men det är med en målsägande som själva utredningen börjar.

Han beskriver det som att det funnits flera upprörda ungdomar på plats, som ”pekar åt alla håll”, vilket gör det svårt att reda ut händelseförloppet.

– Vi har gjort en del utredningsåtgärder och det har hållits en del förhör, det har skrivits en anmälan om misshandel och just nu är det lugnt i Herrljunga.

SE MER:

Här är Brå:s statistik över antal anmälda brott i region Väst under 2019