Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Solande kvinna mördad – knivman högg henne

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit i samband med att hon attackerades av en man i ett samhälle i Värmland.

Dådet inträffade vid en uteplats i ett bostadsområde.

En man i 60-70-årsåldern har gripits för mord.

Enligt tidningen NWT ska kvinnan ha suttit och solat när den beväpnade mannen kom fram och högg kvinnan.

Polis kom till adressen på en liten ort i Värmland vid lunchtid på tisdagen.

– Vi är på plats med flera resurser. Men vi kan inte kommentera mer just nu av utredningsskäl. Det är tidigt i utredningen, sa Diana Qudhaib, polisens presstalesperson i Bergslagen initialt.

Under tisdagseftermiddagen rapporterade SVT Värmland att en kvinna hittats död och att en man har gripits misstänkt för mord.

– Vi fick larm klockan 11.37 avseende pågående grovt våld. När första patrullen kom dit kunde de konstatera att det fanns en kvinna på platsen som var livlös, svårt skadad. Återupplivningsförsök inleddes men de lyckades tyvärr inte. Hon avled på platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i Värmland.

Satt och solade med vänner

Enligt NWT ska kvinnan i 70-årsåldern ha suttit och solat tillsammans med vänner på en uteplats när en man med kniv kommit framrusande och attackerat den ena av dem.

– Det har hänt utomhus mitt i samhället, på en gräsyta i ett bostadsområde. I anslutning till platsen kunde patrullerna gripa en misstänkt gärningsman i 60-70-årsåldern, säger Lars Hedelin.

Tidningen skriver att den misstänkte mannen är bosatt i området.

Lars Hedelin vill inte bekräfta att en kniv varit mordvapnet.

– Det är inget jag kan gå in på. Hon är utsatt för grovt yttre våld med ett tillhygge. Det fanns flera människor på plats. Det är många som blev vittne till vad som hände.

Lars Hedelin konstaterar att polisen hade resurser i närheten och var ”väldigt snabbt på plats”. Mannen var då kvar på samma gräsområde.

Förhör har hållits med vittnen och teknisk undersökning genomförs under eftermiddagen. Brottsplatsen kommer att vara avspärrad under tisdagskvällen.


Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.