Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Oskarson, 39, mördade Ali-Reza

Hovrätten fastställer domen mot Peter Oskarson.
Dömde mördaren Peter Oskarson.Foto: Polisen
Hovrätten fastställer tingsrättens fällande dom.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Peter Oskarson, 39, mördade Ali-Reza, 31, i Göteborg.

Det fastslog tingsrätten, trots att kroppen aldrig hittats.

Nu har hovrätten fastställt domen.

31-årige Ali-Reza sa till sin dotter att han skulle ut för att köpa cigaretter. Han kom aldrig tillbaka.

Det var i september 2016. Ali-Reza anmäldes som försvunnen av sina anhöriga. Det var först långt senare, efter att ett anonymt tips kommit till polisen, som misstankarna om att ett mord begåtts uppstod.

Uppgiftslämnaren uppgav att Ali-Reza blivit mördad i Peter Oskarsons lägenhet i Östra Göteborg. När polisen undersökte lägenheten hittade man blodspår och annat som talade för att Ali-Reza hade mördats där.

Kroppen har emellertid aldrig återfunnits. Men enligt tingsrätten var bevisen, som förutom tekniska fynd framför allt bygger på indicier, tillräckliga för att döma 39-årige Peter Oskarson för mord. Straffet blev 14 års fängelse.

Domen fastställs

Nu har Hovrätten för västra Sverige fastställt domen. 

I domen står att läsa:

Peter Oskarson har haft möjlighet att utföra gärningen och utredningen i målet är så robust att det saknas någon rimlig alternativ hypotes som skulle kunna utesluta Peter Oskarson som gärningsman.” 

Mordoffret Ali-Reza. Kroppen har aldrig återfunnits.

Rätten skriver vidare: ”Samtliga de förutsättningar för en fällande dom som anges ovan, är därmed uppfyllda. Det är därför ställt utom rimligt tvivel att Peter Oskarson – själv eller tillsammans och i samförstånd med annan – har gjort sig skyldig till det kraftiga våld som Ali Reza utsattes för i lägenhetens vardagsrum och som fick till följd att denne avled av de skador som han då fick.”

Förnekar brott

Ytterligare en man har stått åtalad för mord. Han friades i tingsrätten och frias också i hovrätten.

Peter Oskarson förnekar brott.