Pedofil våldtog flicka – låtsades vara ung pojke

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen har dömts till tre års fängelse vid Uddevalla tingsrätt.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En medelålders pedofil lurade till sig nakenbilder från unga flickor och utpressade en av dem till sex.

När flickans föräldrar fick veta om våldtäkten skrev de med mannen på Snapchat – och lurade honom till ett möte.

Han kunde sedan gripas av polis och har nu dömts till tre års fängelse för bland annat våldtäkt. 

En man i 45-årsåldern från Västra Götaland använde sig av sociala medier för att lura unga flickor till att skicka nakenbilder på sig själva.

Redan i april 2020 berättade en 12-årig flicka för sina föräldrar att hon blivit utnyttjad genom Snapchat. Föräldrarna larmade då polis men i brist på bevis lades förundersökningen ner.

Först ett år senare, den 17 februari 2021, berättade en 16-årig flicka för sina föräldrar att hon blivit våldtagen av en man två gånger. Mannen låtsades vara en tonåring på sociala medier och hade haft kontakt med flickan i nästan ett år innan våldtäkten.

Våldtog 16-åring

I början av deras kontakt lurade pedofilen flickan till att skicka nakenbilder till honom. Efter det använde han nakenbilderna till att hota flickan så hon skulle skicka ännu mer – annars skulle han sprida dem.

Under hösten i fjol fick pedofilen därför bilder, kläder och underkläder från flickan. Till slut eskalerade det till att mannen tvingade till sig sex. Det hände två dagar i följd under februari i år. 

När flickans föräldrar fick veta om våldtäkterna använde de hennes telefon och bestämde träff med mannen. När de kom till mötesplatsen anade pedofilen oråd och försvann. Föräldrarna säkrade dock ett registreringsnummer och fick fram hans namn och adress.

Låtsades vara ung pojke

Den 15 mars kunde han gripas av polis och vid husrannsakan beslagtogs elektronik och damkläder, som flickan kunde identifiera som sina. 

När polisen undersökte pedofilens mobiltelefon fick de direkt uppgifter som tydde på att han haft kontakt med flera andra flickor, bland annat den 12-åring som anmälde honom i fjol. 

Under förhör berättade de utsatta flickorna att pedofilen skickade en bild på en pojke i 15-årsåldern och låtsades vara honom. 

Döms till fängelse

Han själv hävdar att han varken kan erkänna eller förneka till många av brotten eftersom han mått psykiskt dåligt. Han förnekar till att ha våldtagit den 16-åriga flickan eftersom han uppfattade det som att hon ville genomföra samlagen.

Trots nekande har han nu dömts till tre års fängelse vid Uddevalla tingsrätt för två fall av olaga tvång, tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och två fall av våldtäkt. 

Han frias från ett fall av försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. 

SE FLER NYHETER: ”Inte en chans att jag bor kvar”

Grannens fönster är bara meter från platsen där polisen sköts