Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Övertygande bevisning” mot åtalade 37-åringen

Den åtalade 37-åringen.
Mordet inträffade nära Mariaplan i Majorna i mars i år.
Foto: LÄSARBILD

37-åringen dödade en småbarnsmamma i Majorna i Göteborg genom att hugga henne med kniv ett femtiotal gånger, enligt åtalet.

Nu ska han psykundersökas.

Enligt tingsrätten finns det ”övertygande bevisning” för att mannen gjort sig skyldig till ”de av åklagaren åtalade gärningarna i allt väsentligt”, skriver TT.

– Vi avslutade förhandlingen i ansvarsdelen och då kom de (rätten) fram till de här besluten som du refererar till. Men det är svårt att veta exakt vad domstolen har beslutat om, säger åklagaren Thomas Willén till GT.

Mord och mordförsök

Willén vill inte närmare kommentera vad han tror att 37-åringen kommer dömas för. Men mannen är fortsatt häktad i väntan på att huvudförhandlingen fortsätter, vilket tyder på att han kommer dömas för grov brottslighet.

– Han fick fortsatta restriktioner, det kan man tolka i en viss riktning, säger Thomas Willén.

Utöver mordet är mannen också åtalad för ett mordförsök och en grov misshandel riktade mot två andra personer, som ägde rum samma dag som mordet.

Enligt åklagaren känner mannen alla tre personer i en eller annan utsträckning.

37-åringen hade varit villkorligt frigiven i 16 dagar när han enligt misstankarna mördade småbarnsmamman i 40-årsåldern nära Mariaplan i Majorna i början på mars i år.

Femtiotal knivhugg

När kvinnan hittades hade hon ett femtiotal olika hugg, stick och skärsår. Åklagaren har beskrivit det som ett ”extremt övervåld” och något han anser är försvårande.

37-åringen förnekar brott.

– Han nekar till huvudmisstanken. Han medger ansvar för misshandel, säger mannens försvarare Mats Dahlgren till TT.

Huvudförhandlingen återupptas den 21 augusti. 

37-åringen kunde gripas två dagar efter mordet och har suttit häktad sedan den 9 mars. Han är en återfallsförbrytare som gång på gång dömts till fängelsestraff och totalt återfinns han i över 30 avsnitt i belastningsregistret.