Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Farligt föremål hittat – var stor polisinsats

Polisinsats på platsen.
Foto: LOVISA WALDECK

Ett misstänkt farligt föremål har anträffats på en adress i Krokslätt.

Området spärrades och nationella bombskyddet larmades.

Händelsen har kopplingar till en explosion i samma område i augusti – samt till detonationen på Hagakliniken för ett par veckor sedan.

Polisen började arbeta på platsen vid 13-tiden på måndagen. 

– Det är avspärrat på en adress. Vi har en pågående insats med koppling till adressen från tidigare i somras. Det har kommit fram nya uppgifter om att det kan finnas ytterligare farligt föremål, berättade Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Strax efter 15-tiden meddelade polisen att ett misstänkt farligt föremål hittats. Det säkrades senare.

Den tidigare händelsen som det hänvisas till inträffade i början av augusti, då polisen larmades till en villafastighet efter att en misstänkt handgranat exploderat i en villaträdgård. Utredningen gäller allmänfarlig ödeläggelse.

Känd hotbild

Den misstänkta måltavlan då var tidigare under året inblandad i en rättstvist som rörde en skuld på 400 000 kronor där motparten, som uppger sig ha lånat ut pengarna, tagit hjälp av en juristbyrå som vid den tiden drevs av en tidigare Bandidosman som fick lämna uppdraget mitt i rättsprocessen efter att ha dömts till tre och ett halvt års fängelse för bland annat försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

Måltavlan har i sin tur kopplingar till Hagakliniken på Första Långgatan i Göteborg, där det så sent som den 11 november inträffade en explosion på en av klinikens toaletter.

Två kvinnor skadades i explosionen, varav en av dem allvarligt.

Den 11 november inträffade en explosion på Hagakliniken: