Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny sökinsats efter Wilma Andersson

Rätten: 23-årige expojkvännen är skyldig.
Wilma Andersson mördades i november förra året.Foto: EFTERLYST / TV3

Missing people har återigen sökt i Uddevalla efter Wilma Andersson, skriver Bohusläningen.

Expojkvännen Tishko Ahmed, 23, är dömd till livstids fängelse för att ha mördat henne – men kroppen har inte hittats.

Frivilligorganisationen använde sig av en undervattensrobot och undervattenskamera.

– Dessutom har vi använt en dragg och haft med oss en specialtränad hund. Men hittills har vi inte hittat något, säger Hans Lagervall, verksamhetsledare för Missing People i Fyrbodal, till tidningen.

Sökinsatsen i Uddevalla koncentrerades kring Bäveåns mynning, en plats som organisationen tidigare sökt vid.

Det har anordnats flera frivilliga sökinsatser efter Wilma under året, även efter att det väcktes åtal mot den 23-årige expojkvännen som nu dömts för mordet. Men alla sök har hittills varit utan resultat.

Mördade och styckade

Tingsrätten slog fast att Tishko Ahmed utöver mordet också styckade kroppen, varför han även dömdes för brott mot griftefriden. Wilmas huvud hittades förpackat i en väska i en garderob i expojkvännens bostad, men resten av kroppen har inte hittats. Åklagarens och polisens uppfattning är att han transporterade bort kroppen och sedan dumpade den på en eller flera platser.

Bild tagen vid en tidigare sökinsats i fjol.Foto: HENRIK JANSSON

Tishko Ahmed förnekar brott. 

Tingsrätten konstaterade i sin dom att den slutgiltiga dödsorsaken inte kunnat fastställas, men ansåg alltså ändå att det var ställt utom rimligt tvivel att han var skyldig. Försvaret har i stället argumenterat för att det inte med säkerhet går att säga att det varit frågan om ett mord.

Går till hovrätten

I mitten på augusti lämnades expojkvännens överklagan in till hovrätten: ”Tishko Ahmed yrkar att hovrätten ogillar åtalet i sin helhet samt befriar honom från skadeståndsskyldighet”. 

Han hävdar att han blivit utsatt för ett justitiemord, att myndigheterna vill sätta dit honom för något han inte gjort.

Expojkvännen hävdar att han är oskyldig.