Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mordåtalad höll för öronen – ville inte höra larmsamtal

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Idag inleddes rättegången mot mannen i 65-årsåldern som misstänks för mord och olaga hot.
Här satt mannen och tittade på kvinnan och hennes vänner innan han gick fram och knivhögg kvinnan till döds.
Foto: Polisen

Den första rättegångsdagen mot mannen som misstänks ha mördat sin granne i Väse blev känslosam, rapporterar NWT.

När åklagaren spelade upp SOS-samtalet täckte den tilltalade snabbt sina öron för att slippa lyssna.

I dag inleddes rättegången mot den man i 65-årsåldern som misstänks ha knivhuggit sin granne – en kvinna i 70-årsåldern – till döds i Väse, Karlstads kommun.

Enligt NWT var känslorna många i rättssalen och det stod snabbt klart att de tre vänner som umgicks med kvinnan kort innan dådet och som bevittnade mordet, inte ville vara i samma rum som den tilltalade.

– De vill absolut inte komma in i salen när den misstänkte är där, sa deras målsägarbiträde Jenny Glommen i rätten, berättar tidningen. 

Mannen är också åtalad för grovt olaga hot mot de tre vännerna, vilket han förnekar.

NWT skriver att den misstänkte till en början tycktes oberörd, men det ändrades när åklagare Barbro Brännlund som en del i sin sakframställan spelade upp larmsamtalet till SOS. Där berättade vännerna att ”det blöder som bara den” och att deras granne som de sett utdela knivhuggen ”går 100 meter härifrån och vandrar fram och tillbaka”.

”De jävlarna ska få”

Under uppspelningen kröp den misstänkte mördaren ihop i sin stol och höll för sina öron, ända tills bandspelaren stängts av. 

– Jag vet inte varför han gjorde det men han mår väl dåligt, säger mannens försvarsadvokat Thomas Martinson enligt NWT.

Mannen hade under en längre tid fört en kamp mot sina grannar, som han menade störde och trakasserade honom. Samma dag som mordet inträffade hade han fått avslag i hovrätten i ett ärende där han dragit fastighetsägaren inför rätten. Något som gjorde honom upprörd, enligt den bekanta som skjutsat och lämnat av mannen precis innan mordet.

”NN berättar att misstänkt blev väldigt arg och aggressiv och skrek i telefonen och slog sig själv på benet när de satt i bilen. NN säger att misstänkt sagt åt NN att köra hem honom. NN berättar att misstänkt sagt något i stil med 'det kommer bli världens rättegång' och att 'de jävlarna ska få'”.

SE MER:

Rån, misshandel och sexualbrott • Brå:s statistik över anmälningarna