Mördaren Jennie Olssons liv på kvinnofängelset

Under 2018 kandiderade Jennie Olsson i valet till kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Hon har bland annat haft uppdrag som ersättare i en kommunal nämnd.
Jennie Olsson fångad på övervakningskamera efter mordet.
Foto: Polisen
Kvinnofängelset i Hinseberg två mil nordost om Örebro är och har varit hemvist för flera av Sveriges farligaste kvinnor.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Premium: Jennie Olsson, 43, är dömd till livstids fängelse för mordet på sin kollega Erik Fasth, 32, och sitter inlåst på kvinnofängelset Hinseberg.

I podcasten ”Fängelsepodden” berättar hon nu om livet innanför murarna: rutinerna, kläderna, relationerna – och ensamheten.

– Jag vill inte fästa mig vid folk. Jag vill inte bli fäst vid någon som jag snart kanske förlorar igen, säger hon i podcasten.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

”Fantastiskt – men jag har mycket annat i huvudet…”

Premium: Joel Lundqvist till New York – mitt i Frölundas tuffa period

Stenevi – en liten krabat som snart ska fylla 46

Premium: Färg, form och joller på förstasidan till den svenska medelklassens anslagstavla

Skräcken inifrån Playboy Mansion: ”Avskyvärt”

Premium: Ny dokumentär avslöjar hemligheterna: ”Ville ha mer och mer”