Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte mördarens polisattack: ”Ni ljuger!”

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019.
Den 37-åriga mannen misstänks ha mördat en småbarnsmamma med ”ett femtiotal hugg”.
Mordet skedde i Majorna.
Foto: LÄSARBILD

Den 37-årige mannen misstänks ha dödat en småbarnsmamma med ett ”extremt övervåld” genom att hugga henne ett femtiotal gånger.

När polisen i förhör presenterar bevis för gärningsmannen, bland annat i form av kvinnans blod på hans tröja, får han ett utbrott.

– Men det stämmer inte!! Ni ljuger, skriker han.

Det var den femte mars som en småbarnsmamma hittades död i en lägenhet i Majorna i Göteborg.

Drygt ett dygn senare greps en 37-årig man som nu åtalats misstänkt för mordet på kvinnan.

I åtalet beskriver åklagaren mordet:

”GM har sammantaget tillfogat NN ett femtiotal olika hugg, stick eller skärsår”, står det.

Gärningsmannens utbrott: Ni ljuger!

Mannen har hela tiden nekat till brottet och i förhör har han sagt att han inte ens visste om att kvinnan var mördad.

Enligt Nationellt Forensiskt Centrum påvisades blod från mördade småbarnsmamman på gärningsmannens tröja.
Foto: Polisen

Men gärningsmannen ställs mot väggen när polisen presenterar flera bevis, bland annat blod av mordoffret på gärningsmannens tröja.

Jag har inget blod från NN på mina kläder, svarar gärningsmannen.

Polisen fortsätter att pressa mannen och hänvisar till NFC:s utlåtande. Det leder till att gärningsmannen får ett utbrott och skäller ut förhörsledaren:

Men det stämmer inte!! Ni ljuger! Ni säger att jag hade en blodig blå tröja, med blod på alltså. Ni driver med mig! Hur har ni tänkt ut, när skall NN ha blivit mördad?, skriker han i förhör.

Både mannens försvarare och polis försöker lugna ner gärningsmannen utan någon lycka. Till slut bryter de förhöret för en paus och när förhöret återupptas vägrar gärningsmannen svara på fler frågor.

Kan lida av psykisk störning

Den misstänkte mördaren är en återfallsförbrytare som gång på gång dömts till fängelsestraff och totalt återfinns han i över 30 avsnitt i belastningsregistret. 

Mannen frigavs från fängelset bara 16 dagar innan det misstänkta mordet på småbarnsmamman ska ha ägt rum.

I ett läkarintyg från i april i år, med anledning av den pågående mordutredningen, framkommer också att det kan misstänkas att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid såväl gärningen som undersökningen och att det därför finns skäl för en rättspsykiatrisk undersökning.

”Utifrån tidigare historik och aktuell situation bedöms risken för återfall i brott som förhöjd, sannolikt avseende allvarligare våldsbrott”, konstaterar Kriminalvården i en personutredning av mannen.

I en personutredning från i fjol, ett så kallat frivårdsyttrande, beskrevs mannen som ”oberäknelig både för kända och okända personer”, ”labil i sina handlingar” och ”inte mottaglig för hjälp”.

Han uppvisar en personlighetsförändring med bland annat föreställningar om omgivningen som inte tycks vara helt verklighetsförankrade. Han har vidare visat på ett mer hotfullt- och aggressivt, utåtagerande beteende”, stod det vidare.

Åtalas för flera andra brott

Gärningsmannen åtalas också för flera andra brott.

Han åtalas även för grov misshandel samt försök till mord. Några egentliga motiv till de tre brotten finns inte enligt åklagaren, som säger att det handlar om ”aggressivitet och psykisk ohälsa”.

Enligt mannens advokat har han erkänt misshandel av normalgraden, men nekar till övriga två brott.

– Bägge dessa händelser inträffade den 4 mars, men på två olika platser. Alla tre brottsplatserna ligger dock nära varandra, har åklagaren i målet Thomas Willén tidigare sagt.

Inledningsvis misstänktes en kvinna i 35-årsåldern i mannens närhet för grovt skyddande av brottsling. I förhör har hon beskrivits som både hans vän och flickvän, men där är förundersökningen nedlagd.

Kvinnans advokat har tidigare sagt att det var en olycklig slump att den misstänkte mördaren kontaktade just henne efter det misstänkta brottet.

– Hon hade oturen att han kontaktade just henne, men hon har inget med detta att göra, säger advokaten Payam Hatami.