Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte mördaren: ”Skiter i om han är död”

Statistik för anmälda brott i Västra Sverige.
Den mordåtalade mannen förnekar brott.Foto: POLISEN
Golfklubban som offret misshandlades med innan han blev knivhuggen till döds.Foto: POLISEN

En man i 65-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha slagit ihjäl sin granne i Kungsbacka – med en golfklubba och en kniv.

Enligt utredningen gick han till attack när offret låg i sin säng.

– Jag skiter väl i om han är död, säger mannen i förhör med polisen.

Hemtjänstpersonalen upptäckte offret, en man i 60-årsåldern, död i sin säng morgonen den 29 augusti i fjol.

– Det har varit någon i lägenheten för det är liksom eh, upprivet och blod överallt, säger hemtjänstpersonalen i samtalet med larmoperatören. 

Polis kom till platsen och kunde tillsammans med rättsläkare konstatera att mannen i sängen var död. Lägenheten var stökig.

– Det såg ut som om att någon hade letat efter något, säger hemtjänstpersonalen i ett senare förhör med polisen.

Attackerades i sin säng

I hallen fanns två golfklubbor, båda blodiga. Ute på verandan, på räcket, satt en kniv fastnaglad. Också den blodig.

Två grannar till mordoffret hämtades in av polisen. En av grannarna, en man i 65-årsåldern, kom senare att åtalas för mordet.

Enligt utredningen låg offret i sängen när han attackerades. Gärningsmannen slog ett slag med golfklubban i huvudet. När offret tog sig upp ur sängen efter slaget gick gärningsmannen i stället till attack med en kniv inne i sovrummet. Efter att ha utdelat flera knivhugg lämnade gärningsmannen bostaden och satte kniven i räcket på verandan.

Kniven som tros vara mordvapnet.Foto: POLISEN

I förhör med polisen berättar den misstänkte mannen hur han och offret haft en konflikt under lång tid.

– Jag skiter väl i om han är död, säger mannen bland annat.

Hemtjänstpersonal har vittnat om hur den åtalade mannen en tid innan mordet varit inne hos offret i samband med ett av deras besök och hotat offret till livet. Den mordåtalade mannen ska också ha sagt ”jag ligger risigt till” när han placerades i polisens arrest. Golfklubborna, som tillhörde offret, ska ha införskaffats som skydd mot angrepp.

Huvudförhandlingen över

Den åtalade mannen uppger att han är oskyldig.

– Min klient förnekar gärningen fortfarande och har så gjort hela tiden, sa försvarsadvokaten Mats Dahlgren i samband med att åtal väcktes den 10 augusti.

Den sista förhandlingsdagen vid Varbergs tingsrätt hölls nyligen i målet och dom kommer att falla måndagen den 21 september.